:

Hvilke ingredienser er der i solcreme?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvilke ingredienser er der i solcreme?
  2. Hvad for nogle kemikalier er der i solcreme?
  3. Hvad er Tiosol?
  4. Hvad må der ikke være i solcreme?
  5. Hvad er den højeste faktor i solcreme?
  6. Kan man blive brun af aftensol?
  7. Hvad består Tiosol af?
  8. Kan man lave sin egen solcreme?

Hvilke ingredienser er der i solcreme?

Ud over de almindelige ingredienser i en creme indeholder solcremer UV-filtre, der kan være fysiske eller kemiske. Som regel findes begge typer filtre i solcreme. Det fysiske UV-filter er som regel titandioxid, TiO2, et hvidt stof, som reflekterer både UVA- og UVB-stråling fra solen.

Hvad for nogle kemikalier er der i solcreme?

Det er tilladt at anvende to fysiske UV-filtre i solcreme; zinkoxid og titaniumdioxid. Nogle kemiske UV-filtre er fundet i modermælk, urin fra børn, i blodet hos gravide samt i miljøet, hvor stofferne kan ophobe sig i levende organismer (biota).

Hvad er Tiosol?

TIOSOL er et flydende fysisk solfilter, der bremser UV-A og UV-B stråler. Fysiske solfiltre, som Tiosol, virker ved at lægge en hinde på huden, der reflekterer og spreder UV-strålerne og derved beskytter huden. Det aktive stof i Tiosol er det naturlige mineral titandioxid på ikke-nano form.

Hvad må der ikke være i solcreme?

Stoffet 4-MBC (4-methylbenzylidenecamphor) er et UV-filter, der indgår i nogle solcremer. Stoffet er under mistanke for at være hormonforstyrrende, og det frarådes til gravide, ammende og børn under 12 år. I Danmark kan man ikke købe solcreme med 4-MBC, men det sælges stadig i udlandet.

Hvad er den højeste faktor i solcreme?

Solbeskyttelsesprodukter kan fås i mange varianter; creme, lotion eller gel - alle virker lige godt (3). Faktor 15 (mellemfaktor) er god til de fleste danskere uanset alder, når man er i Danmark. Hvis man har meget sart eller lys hud eller rejser til lande tættere på ækvator, skal man bruge højere faktor end 15.

Kan man blive brun af aftensol?

FALSK: Du kan godt blive brun uden at blive rød først. Hvis du sørger for at solbeskytte dig, kan du langsomt opbygge en solbrun kulør over sommeren. Solen vil stadig stimulere cellerne i huden til at lave pigment, som farver huden.

Hvad består Tiosol af?

Det aktive stof i Tiosol er det naturlige mineral titandioxid på ikke-nano form. Tiosol kan tilføres færdige produkter som olie, creme og lotion eller det kan bruges som virkestof i hjemmelavede solcreme og solbeskyttelsesprodukter, hvor det anvendes som en del af fedtfasen eller slutfasen.

Kan man lave sin egen solcreme?

Faktor 2 : 2 ml tiosol og 98 ml RAZspa body oil. Faktor 3 : 5 ml tiosol og 95 ml RAZspa body oil. Faktor 5 : 8 ml tiosol og 92 ml RAZspa body oil.