:

Hvad eksportere Tyskland?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad eksportere Tyskland?
 2. Hvor stor er Tysklands eksport?
 3. Hvad køber tyskerne i Danmark?
 4. Hvad importerer Tyskland?
 5. Hvad eksportere Tyskland mest af?
 6. Hvor meget eksportere Tyskland?
 7. Hvordan er økonomien i Tyskland?
 8. Hvad importerer Danmark mest af?
 9. Hvorfor valgte Tyskland at besætte Danmark?
 10. Hvem eksportere Tyskland mest til?
 11. Hvor rig er Tyskland?
 12. Hvilke ting importerer Danmark?
 13. Hvorfor overgav danskerne sig kort efter invasionen?

Hvad eksportere Tyskland?

Tyskland er Danmarks største eksportmarked inden for fødevarer, tøj og møbler, maskiner og rejser. Den store eksport til Tyskland sikrer mange arbejdspladser i Danmark. Mere end 115.000 danske arbejdspladser afhænger af eksporten til Tyskland.

Hvor stor er Tysklands eksport?

Tyskland er Danmarks vigtigste eksportmarked. I form af varer og tjenesteydelser eksporteres der årligt for cirka 110 mia. kr, det svarer til 17 % af den samlede danske eksport.

Hvad køber tyskerne i Danmark?

Spørger man de danske købmænd, så efterspørger tyskerne i stor stil danske fødevarer og specialiteter. Det gælder blandt andet klassikere som sild, marmelade med hele bær, kirsebærvin, ost og snaps. Til det tyske morgenbord er det også et hit at købe friske basser og morgenbrød hos den lokale bager eller købmand.

Hvad importerer Tyskland?

Ifølge World's Top Exports udgør de 10 største importkategorier hele 64,5% af Tysklands samlede import og fordeler sig således: Maskiner, inklusive computere: 12,9% Elektronik: 12,2% Køretøjer: 11%

Hvad eksportere Tyskland mest af?

Eksporten udgør omkring 145 mia. kr., og importen udgør cirka 165 mia. kr....Maskiner fylder mest i både importen og eksporten.

Eksport 2016
Maskiner, undt. transportmidler31,7
Forarbejdede varer, primært halvfabrikata19,7

Hvor meget eksportere Tyskland?

Procentmæssigt er vareeksport faldet fra et niveau på 17,8% af den samlede eksport i 2014, til 17,7% i 2015, til 15,9% i 2016 og nu altså 15,3%. Beløbsmæssigt opnåede Danmark den højeste vareekesport til Tyskland i 2015, hvor der blev eksporteret for 112 mia.

Hvordan er økonomien i Tyskland?

Landet udgør en femtedel af EU's BNP og er dermed den største økonomi i Europa. Der er god grund til at tysk økonomi ofte populært kaldes Europas lokomotiv. Tysklands økonomi er stærk og ligger i toppen i World Economic Forums rangliste over de mest konkurrencestærke økonomier i verden.

Hvad importerer Danmark mest af?

Korn og foderstoffer udgør tilsammen 24 pct. af importen og omfatter særligt foder til den animalske produktion, fx økologisk mælk, æg og kød. Danmarks vigtigste importland er Tyskland, der står for 19 pct. af den samlede import.

Hvorfor valgte Tyskland at besætte Danmark?

Tysklands angreb på Norge og Danmark 9. april 1940 var foranlediget af et tysk ønske om på den ene side at give den tyske flåde bedre operationsbetingelser i Atlanterhavet og på den anden side at sikre udskibningen af svensk jernmalm til den tyske rustningsindustri fra den norske havneby Narvik.

Hvem eksportere Tyskland mest til?

Handel og økonomi 53 % af Tysklands eksport går til andre EU-lande (8 % til Frankrig og 7 % til Holland), mens eksporten til lande uden for EU især går til USA (9 %) og Kina (8 %).

Hvor rig er Tyskland?

Tyskland

Forbundsrepublikken Tyskland Bundesrepublik Deutschland
Vand8.350 km2
Geografi
Kystlinjer2.389 km
Grænser3.714 km

Hvilke ting importerer Danmark?

Korn og foderstoffer udgør tilsammen 24 pct. af importen og omfatter særligt foder til den animalske produktion, fx økologisk mælk, æg og kød. Danmarks vigtigste importland er Tyskland, der står for 19 pct. af den samlede import.

Hvorfor overgav danskerne sig kort efter invasionen?

Til trods for kongens ordre om våbenhvile, fortsatte kampene i Sønderjylland. Klokken 06:30 angreb tyskerne den danske stilling i Bjergskov nord for Søgård, og da de tyske kampvogne brød gennem vejspærringen blev den danske styrke hurtigt omringet og overgav sig.