:

Hvor mange armeniere bor i Danmark?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor mange armeniere bor i Danmark?
  2. Hvilken religion har Armenien?
  3. Hvad skete der under folkedrabet i Armenien?
  4. Hvem støtter Armenien?
  5. Hvornår skete det armenske folkedrab?
  6. Hvor ligger Baki?
  7. Hvorfor er Aserbajdsjan med i Europa?

Hvor mange armeniere bor i Danmark?

Der bor ca. 1.000 armeniere i Danmark, og mange af dem er tidligere børn fra Fuglereden, som Maria Jacobsen har hjulpet hertil.

Hvilken religion har Armenien?

Over 93 % af de armenske kristne tilhører den Armenske Apostolske Kirke, der er en ortodoks kirkeretning, der i et vist omfang kan sammenlignes med Den koptiske kirke og den syriske kristne kirke. Ud over den Armenske Apostolske Kirke er der i landet baptister, katolikker og et begrænset antal muslimer.

Hvad skete der under folkedrabet i Armenien?

For 100 år siden blev armeniere udsat for folkedrab i det osmanniske rige. Systematiske massakrer og fordrivelser kostede mellem 1 og 1,5 million armeniere livet i perioden . De ansvarlige i den osmanniske ledelse undslap retsforfølgelse.

Hvem støtter Armenien?

Rusland – støtter mest Armenien, men sælger våben til begge sider. Har endvidere påtaget påtaget sig en mæglerrolle.

Hvornår skete det armenske folkedrab?

Det armenske folkedrab, der fandt sted i 1915, er i dag et af de mest massivt benægtede folkedrab. Hvorfor er det så vigtigt for nogen i dag at benægte, hvad der skete med armenierne for mere end 90 år siden?

Hvor ligger Baki?

Baku (aserbajdsjansk: Bakı , persisk: باراکا Badkube) er hovedstaden og største by i Aserbajdsjan. Byen ligger på sydsiden af Apsjeronhalvøen på vestbredden af Det Kaspiske Hav og er en vigtig havneby.

Hvorfor er Aserbajdsjan med i Europa?

Geografi. Aserbajdsjan ligger i Syd-Kaukasus. Kaukasus danner grænsen mellem Europa og Asien, og det er et definitionsspørgsmål, hvorvidt landet ligger i Europa eller Asien. Aserbajdsjan har en 713 kilometer lang strandlinje langs verdens største sø, Det Kaspiske Hav.