:

Hvor stor skal en subwoofer være?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor stor skal en subwoofer være?
 2. Hvad gør en subwoofer?
 3. Hvordan bygger man en subwoofer?
 4. Hvordan indstiller man en subwoofer?
 5. Hvordan virker en trådløs subwoofer?
 6. Hvor stiller man en subwoofer?
 7. Hvor placerer man en subwoofer?
 8. Hvordan tilslutter man en subwoofer i bil?
 9. Hvor stor skal en forstærker være?
 10. Kan man lægge en subwoofer ned?
 11. Hvor skal en soundbar placeres?
 12. Hvor skal en soundbar sidde?
 13. Hvordan tilslutter man forforstærker?
 14. Hvad er rem på forstærker?
 15. Hvad er bedst 4 eller 8 ohm?

Hvor stor skal en subwoofer være?

Subwoofere beregnet til hjemmebrug er ofte udstyret med en enhed, der måler mellem 6 ”og 15”. Generelt, jo større den er, jo mere er subwooferen i stand til at producere meget lave frekvenser. Med andre ord, jo større chaufføren er, jo mere kan du faktisk mærke eksplosionerne og energien i actionscener.

Hvad gør en subwoofer?

En subwoofer er nemlig en højttaler, der har dedikeret dens liv til udelukkende at spille de dybeste bastoner i din musik og de tungeste eksplosioner i dine film. Den ser derfor anderledes ud end de andre højttalere i et lydsystem, da den alene skal gengive de dybe toner, vi kalder bastoner.

Hvordan bygger man en subwoofer?

Sådan bygger du et subwoofer kabinet...

 1. Og hvorfor så spånplade? ...
 2. Lim på kanterner hvor det skal samles. ...
 3. Så kommer turen til at få skåret hullerne ud til bassen og terminalen. ...
 4. Montering af filt eller nappa. ...
 5. Fastlodning af ledningerne på terminaler. ...
 6. Så er kabinettet færdigt.

Hvordan indstiller man en subwoofer?

Sådan placerer du din subwoofer Din subwoofer skal spille så lavt og så lidt som muligt; dit rum skal forstærke det. Start med at placere din subwoofer på din lytteposition. Vælg et nummer med virkelig dyb bas, og spil det på en rimelig lydstyrke. Begynd at gå rundt.

Hvordan virker en trådløs subwoofer?

Hvis hovedenheden er slukket, går den trådløse subwoofer i standbytilstand, og STANDBY-lysdioden på bagsiden af subwooferen bliver rød efter at have blinket blåt flere gange. Hvis du bruger en enhed, der bruger samme frekvens (5,8 GHz) som Soundbar nær Soundbaren, kan interferensen forårsage en vis lydafbrydelse.

Hvor stiller man en subwoofer?

Nogle subwoofers skyder lydbølger ud under den, så disse subwoofere skal helst ikke stå på noget, der kan blokere lyden som f. eks. et tæppe. Jeg vil faktisk anbefale, at placere subwooferen under sofaen eller der hvor du plejer at sidde for at se film, hvis det er filmoplevelsen der skal forbedres.

Hvor placerer man en subwoofer?

Nogle subwoofers skyder lydbølger ud under den, så disse subwoofere skal helst ikke stå på noget, der kan blokere lyden som f. eks. et tæppe. Jeg vil faktisk anbefale, at placere subwooferen under sofaen eller der hvor du plejer at sidde for at se film, hvis det er filmoplevelsen der skal forbedres.

Hvordan tilslutter man en subwoofer i bil?

Placering af Forstærkeren kan i nogle tilfælde godt skrues fast på subwoofer kabinettet, ellers skrues den fast op af bagsædet eller siden. Højttalerne og Subwooferen monteres det ønskede sted. Når Forstærkeren, Højttalerne og Subwooferen er placeret, ved vi hvor lange Højttaler-kablerne skal være.

Hvor stor skal en forstærker være?

10 dB forskel svarer til en tidobling af effekten fra forstærkeren, så jo højere du spiller i forvejen, desto mere effekt skal du bruge for at spille endnu højere. Med andre ord: Spiller du i forvejen med 50 watt – for eksempel til en fest – og vil spille, så det opleves dobbelt så højt, skal du bruge hele 500 watt!

Kan man lægge en subwoofer ned?

En subwoofer kan både ligge ned og stå op, og placeringen skal du derfor evaluere i forhold til, hvad du mest skal bruge den til.

Hvor skal en soundbar placeres?

Soundbaren kan placeres under eller ved siden af tv'et og kobles til via et lydkabel eller bluetooth. Soundbaren får sit navn fra sin form, der er aflang og lav, så den nemt kan placeres i stuen, uden den forstyrrer for meget. En soundbar er egentlig bare en højttaler.

Hvor skal en soundbar sidde?

- En Soundbar er kort fortalt en separat højtaler som du har under eller i nærheden af fjernsynet. Den kan hænges på væggen eller placeres på en stereobænk. Skal du har bedre lyd til fjernsynet er en Soundbar det enkleste valg, siger eksperten.

Hvordan tilslutter man forforstærker?

Ringkabelskoen skrues fast på forstærkerens minus (GND) terminal og den anden ende føres ud til siden og boltes fast direkte ned mod metallet i bilen. Det meget vigtigt at slibe stedet frit først, så man har kontakt til det rå metal.

Hvad er rem på forstærker?

2. REM. Der skal anvendes en remote ledning, den bruges til at tænde og slukke forstærker, så den skal have 12 volt når forstærkeren skal være tændt, men kun en styre spænding som ikke trækker ret meget strøm.

Hvad er bedst 4 eller 8 ohm?

En 8-ohm højttaler på en 4-ohm udgang, "ødelægger" ikke noget. Forstærkeren yder bare ikke den teoretiske MAX-effekt, som den er specificeret til ved 4-ohm. En 4-ohm højttaler på en 8-ohm udgang, vil lokke lidt mere effekt ud af forstærkeren.