:

Er æteriske olier allergifremkaldende?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er æteriske olier allergifremkaldende?
 2. Hvordan bruger man en duftlampe?
 3. Hvad er forskellen på æteriske olier og essentielle olier?
 4. Er Limonene farlig?
 5. Er Duftpinde usunde?
 6. Hvor meget olie til saunagus?
 7. Er lavendelolie farligt?
 8. Hvordan bruger man duftolier?
 9. Hvad gør de forskellige æteriske olier?
 10. Er Dimethicone skadeligt?
 11. Er makeup farligt?
 12. Hvad er aromaterapi godt for?

Er æteriske olier allergifremkaldende?

Æteriske olier kan også virke allergifremkaldende. De kan indeholde parfumestoffer – blandt andre nogle af de 26 deklarationspligtige. Parfumestoffer er allergifremkaldende, lige meget om de er naturligt eller kunstigt fremstillet.

Hvordan bruger man en duftlampe?

Duftlampe: Lampens skål fyldes med vand. Bland 3-10 dråber æterisk olie, alt efter størrelsen på lampens skål, og hvor kraftig en duft der ønskes, og sæt et tændt stearinlys i bunden af lampen. Varmen fra ilden får olierne til at dufte og vandet til at fordampe.

Hvad er forskellen på æteriske olier og essentielle olier?

Æteriske olier og essentielle olier dækker over det samme, og du finder dem i en lang række produkter inden for kosmetik, parfumer, hudpleje, aromaterapi, fødevarer og meget mere.

Er Limonene farlig?

Limonene er et af de mest benyttede parfumestoffer i parfumerede forbrugerprodukter. Limonene er udvundet af skallen fra citrusfrugter, og tilsættes som et parfumestof til halvdelen af alle parfumerede kosmetiske produkter.

Er Duftpinde usunde?

Ikke fordi duftpinde er farlige, men små børn bør bare ikke udsættes for nogen form for parfume eller kemi. Du kan god sagtens anvende duftpinde i resten af boligen. Bare ikke der hvor barnet sover eller opholder sig mest.

Hvor meget olie til saunagus?

Du skal buge 3-5 dråber æterisk olie per liter vand - husk altid at røre i saunaspanden lige inden du øser på saunastenene. Hvis du ikke er den heldige ejer af en sauna kan du stadigvæk godt udnytte æteriske oliers aromaterapeutiske effekt.

Er lavendelolie farligt?

Lavendelolie indeholder en lang rækker stoffer, der i for høj koncentration kan være skadelig for huden samt andre organer, derfor skal lavendelolie altid fortyndes med en basisolie inden den tages i brug.

Hvordan bruger man duftolier?

Brug den eventuelt i en diffuser for at skabe ro i dit hjem, eller kom et par dråber på pude, når du skal sove, for at få en afslappende start på din nattesøvn. Bruger du en diffuser, kommer du et par dråberne af olien i, hvor det blandes med vand og dampes ud i rummet.

Hvad gør de forskellige æteriske olier?

De gavnlige egenskaber kan fx være en opstrammende, afslappende, cellefornyende, rensende, lindrende eller antiseptisk effekt. Det er dog vigtigt at holde øje med, hvor meget olien skal fortyndes inden brug, for æteriske olier må aldrig bruges direkte på huden.

Er Dimethicone skadeligt?

Der er flere meninger om, hvad dimethicone/silikone gør i skønhedsprodukter. Men helt generelt er dimethicone klassificeret som en fugtgivende ingrediens, der beskytter huden mod udtørring ved at indkapsle fugten på hudens overflade, så den ikke forsvinder og huden bliver udtørret.

Er makeup farligt?

Det skyldes, at al makeup, som kommer i direkte kontakt med øjnene, øger chancerne for infektion. Det kan nemlig ikke undgås, at der begynder at dannes bakterier i din mascara – allerede fra første dag, du bruger den. Jo længere et produkt har været åbnet, desto mere tid har bakterierne til at boltre sig.

Hvad er aromaterapi godt for?

Aromaterapeuter mener, at æteriske olier kan øge velvære og lindre stress. Teorien bag aromaterapi er, at hver eneste æteriske olie har sine egne unikke egenskaber, der kan give sundhedsmæssige fordele. F. eks er det almindelig kendt, at lavendel kan hjælpe med søvnproblemer, og kan lindre muskelspændinger.