:

Hvordan kjøpe sofa?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan kjøpe sofa?
 2. Hvor stor bør sofaen være?
 3. Hvilken farge skal jeg ha på sofa?
 4. Hvilken sofa skal jeg velge?
 5. Hvor lang levetid har en sofa?
 6. Hvordan møblere en avlang stue?
 7. Hvilke sofa skal jeg velge?
 8. Hvilken side sjeselong?
 9. Hvordan farge sofa stoff?
 10. Hvilket stoff er best til sofa?
 11. Hvor ofte ny sofa?
 12. Hvor nærme peisen kan sofaen stå?
 13. Hvordan møblere en liten stue?
 14. Hvordan innrede babyrom?
 15. Hva er høyrevendt sofa?

Hvordan kjøpe sofa?

En enkel kjøpehjelp til den nye sofaen

 1. Mål. Mål opp rommet for å se hvor mye plass du har. ...
 2. Stil og form. Hvis du ikke klarer å bestemme seg for hvilken sofa du vil ha, kan du alltids velge en med et tidløst utseende, for du kommer sannsynligvis til å leve med den i lang tid. ...
 3. Funksjoner. ...
 4. Komfort. ...
 5. Trekk. ...
 6. Din sofa – ditt valg.

Hvor stor bør sofaen være?

Sofaen bør verken være for liten eller stor i forhold til rommets størrelse. Mål området hvor sofaen skal stå for å se hvor stor sofa som passer inn.

Hvilken farge skal jeg ha på sofa?

En enkel måte å velge en farge på en sofa er å basere den rundt andre farger allerede i rommet. Ved å bruke nærliggende farger på fargehjulet, garanterer du en match og tar ut noe av gjetningen når du prøver å finne den perfekte sofafargen i stuen.

Hvilken sofa skal jeg velge?

Ta en grundig vurdering av hvor mye plass du har i stuen, hvor mange sitteplasser du egentlig har behov for, hvilke farger som appellerer til deg, hva slags stil du liker best, og hvordan sofaen skal brukes. Og viktigst av alt: Prøvesitt sofaen.

Hvor lang levetid har en sofa?

- Sofaer har lang levetid. En sofa fra Slettvoll skal ha en levetid på minst 10 år, og ofte ser vi en levetid som er mye lenger enn dette. Det kommer an på bruken og vedlikeholdet på sofaen, som jevnlig støvsuging og vending av puter, sier kreativ leder hos Slettvoll, Live Slettvoll Myklebust, som er 3.

Hvordan møblere en avlang stue?

Det kan virke vanskelig å innrede et avlangt og smalt rom, men det finnes noen triks du kan bruke.

 1. Legg gulvbordene på tvers for å få rommet til å virke bredere.
 2. Bruk lyse farger på gulv og vegger for å åpne opp rommet.
 3. Belysning og speil gir inntrykk av et større rom.
 4. Balanser innredningen med designfunksjoner.

Hvilke sofa skal jeg velge?

Har du stor plass er en vinkelsofa, tresetersofa eller større sofa et godt valg, sett gjerne to sofaer mot hverandre om det er plass. Har du mindre plass er en tosetersofa, en chaiselong eller en sovesofa et godt valg.

Hvilken side sjeselong?

Ikke helt sikker på hvilken side sjeselongen er på sofaen? Se for deg at du står og ser på sofaen. Hvis teksten da sier «sjeselongsofa venstre», betyr det din venstre, når du ser direkte på sofaen. Hvis teksten sier «sjeselongsofa høyre» betyr det din høyre.

Hvordan farge sofa stoff?

Bland ca 50% vann og 50% kalkmaling, mal på kryss og tvers. La det tørke og puss lett over med sandpapir. Og slik fortsetter du: Mal-tørk-puss, til du får ønsket farge. Hvor mange strøk du trenger er vanskelig å si.

Hvilket stoff er best til sofa?

Ull er det som brukes mest. Ull er lett å rengjøre, samtidig som den er elastisk og spenstig. Velger man møbler av ull er det viktig at stoffet er tett, at garnet har lange fibrer som er tvinnet hardt. Bomull passer best å bruke til trekk som er avtagbare, da det fort blir skittent.

Hvor ofte ny sofa?

Regner en levetid på minst 10 år, helst over 15 for en skikkelig sofa.

Hvor nærme peisen kan sofaen stå?

Sv: Ildsted i forhold til sofa Minste avstand er som regel satt til 40 cm om det er en vanlig ovn og ikke konveksjonsovn.

Hvordan møblere en liten stue?

Slanke og nette møbler tar opp mindre plass og gir mer rom i en liten stue. Farge og stil på møblene har også innvirkning på hvordan størrelsen på stuen oppfattes. Gå for lyse møbler i stedet for mørke. Mørke møbler blir mer dominerende i rommet og oppfattes gjerne større enn lysere møbler.

Hvordan innrede babyrom?

Fem viktige interiørtips til babyrommet

 1. Tenk frem i tid når du innreder babyrommet. En nyfødt baby behøver ikke så mange leker i starten og det er derfor lurt å legge til rette for rolige og behagelige omgivelser. ...
 2. Skap et trygt og godt sovemiljø ...
 3. Legg til rette for amming. ...
 4. Belysning på barnerommet. ...
 5. Stellestasjon på rommet.

Hva er høyrevendt sofa?

Hvordan vi definerer høyre og venstre I tvil om hvilken side hjørnet er vendt? Se for deg at du og sofaen står mot hverandre. Når det for eksempel står «hjørnesofa venstre», betyr det din venstre, når du står der og ser på sofaen.