:

Hvorfor må man ikke have aske fra en afdød?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvorfor må man ikke have aske fra en afdød?
 2. Hvad sker der med en urne i jorden?
 3. Hvad koster askespredning?
 4. Hvor lang tid er en urne om at forgå?
 5. Hvor lang tid tager det at nedbryde en urne?
 6. Hvor må man nedsætte en urne?
 7. Hvordan åbner man en urne?
 8. Hvornår er en urne nedbrudt?
 9. Hvad sker der med urnen når et gravsted sløjfes?
 10. Hvor må man sætte en urne ned?

Hvorfor må man ikke have aske fra en afdød?

Rigid lovgivning sender efterladte ud i etisk dilemma, mener bedemænd. I Danmark er det ulovligt at opbevare en urne med en afdøds aske, selv hvis det blot er midlertidigt.

Hvad sker der med en urne i jorden?

Fredningstid sikrer gravfreden Fredningstiden er mindst 20 år for et kistegravsted og mindst 10 år for et urnegravsted. Formålet med fredningstiden er, at gravstedet skal stå urørt i så lang tid, at kiste, urne og ligrester er nedbrudt og forgået i jorden.

Hvad koster askespredning?

Hvad koster askespredning? Askespredning foregår i forlængelse af en almindelig kremering. Det koster som regel i omegnen af 500-1.000 kr. at blive sejlet ud på havet med en båd, så man kan sprede asken.

Hvor lang tid er en urne om at forgå?

Fredningstiden er mindst 20 år for et kistegravsted og mindst 10 år for et urnegravsted. Formålet med fredningstiden er, at gravstedet skal stå urørt i så lang tid, at kiste, urne og ligrester er nedbrudt og forgået i jorden.

Hvor lang tid tager det at nedbryde en urne?

Biologisk nedbrydelige urner forgår typisk inden for den indledningsvise fredningsperiode på 10 år. Ønskes det at flytte en urne til en af vores skovbegravelsespladser, er dette en mulighed, hvis de pårørende er enige og så længe urnen, der nedsættes, er fremstillet i biologisk nedbrydeligt materiale.

Hvor må man nedsætte en urne?

For at kunne nedsætte en urne på privat grund skal grunden/ejendommen være over 5.000 m2. Man ansøger om tilladelse hos Stiftsøvrigheden (under Kirkeministeriet) i det stift, hvor den pågældende grund eller ejendom ligger. Man kan søge efter det rette stift via sogn.dk.

Hvordan åbner man en urne?

Først bisættes og kremeres afdøde, og asken placeres herefter i en urne, som overdrages til de pårørende. Urnen tages så med ud til åbent vand. Der er tale om en specialfremstillet urne med perforeret låg, så den kan åbnes, når tiden er inde til at sprede asken.

Hvornår er en urne nedbrudt?

Selvom der i loven står, at fredningstiden er mindst 20 og 10 år for henholdsvis kister og urner, er det ikke ualmindeligt, at fredningstiden er på 25 og 30 år eller længere. Det afhænger altid af den enkelte kirkegårds jordbundsforhold, som kan medføre en længere nedbrydningsproces.

Hvad sker der med urnen når et gravsted sløjfes?

”Vi ved jo om dem, der dør, at mange er blevet så diskrete; gravene bliver mindre og mindre, der vælges urne frem for kiste, og urne i de ukendtes grav frem for urne med sten.

Hvor må man sætte en urne ned?

Regler skal overholdes

 • Grunden, hvor du skal begraves, skal være mindst 5000 kvadratmeter stor.
 • Stedet, hvor urnen nedsættes, ikke markeres. ...
 • Urnen, som asken er i, skal bestå af et materiale, der er opløseligt i vand. ...
 • Urnen skal nedgraves i mindst 1 meters dybde.