:

Hvor kan jeg sælge mine gamle mønter?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor kan jeg sælge mine gamle mønter?
 2. Hvad er mønter værd?
 3. Hvem vil købe gamle mønter?
 4. Hvilken 10 øre er noget værd?
 5. Hvordan kommer jeg af med mine mønter?
 6. Hvor kan man få vekslet småpenge?
 7. Kan mønter have en værdi?
 8. Hvor meget er et gammelt mønt værd?
 9. Hvad er et møntsæt?
 10. Hvor mange mønter er produceret i oplaget?

Hvor kan jeg sælge mine gamle mønter?

På Lauritz.com får du den bedste pris for dine mønter og pengesedler, fordi: Vi har over 750.000 besøgende hver uge. Vi sørger for professionelle fotos og beskrivelser. Vi sælger på (net)auktion, hvor prisen kun bliver budt op.

Hvad er mønter værd?

Mønter kan nemlig også have en værdi, selvom de har mange år på bagen og for længst er udateret. På DBA er der flere annoncer med mønter til salg lige nu. For eksempel står en gammel 25 øre til en værdi af 80 kroner og en 10-øre til hele 300 kroner. Dog svinger det meget, hvad den enkelte mønt er værd.

Hvem vil købe gamle mønter?

Du skal være fyldt 18 år for at kunne sælge dine mønter og ædelmetaller til Roskilde Mønt & Frimærkehandel. Vi afregner med det samme med bankoverførelse eller pr. check. Har du ikke mulighed for at komme til Roskilde, så ring til os på telefon 46 36 74 19 så finder vi en løsning.

Hvilken 10 øre er noget værd?

Der er ingen af mønterne fra Frederik IX, der har fået så stor opmærksomhed som 10 øre 1959. Allerede i begyndelsen af 1960 på et tidspunkt, hvor ingen endnu ellers samlede årgangsmønter, sad en blind mand, William Hagerup på Østerbro i København og fandt ud af, at den var sjælden.

Hvordan kommer jeg af med mine mønter?

Ligger du inde med et større antal mønter, du skal have optalt og sat i banken, har du brug for en filial med mønttæller.

Hvor kan man få vekslet småpenge?

Ja, hvis omveksling af gamle sedler og mønter ikke er muligt i eget pengeinstitut, kan Nationalbankens ekspeditionskasse kontaktes på mail [email protected] eller på telefon i telefontiden, som er hverdage kl. 10.00 - 15.00.

Kan mønter have en værdi?

 • Mønter kan nemlig også have en værdi, selvom de har mange år på bagen og for længst er udateret. På DBA er der flere annoncer med mønter til salg lige nu.

Hvor meget er et gammelt mønt værd?

 • For eksempel står en gammel 25 øre til en værdi af 80 kroner og en 10-øre til hele 300 kroner. Dog svinger det meget, hvad den enkelte mønt er værd. Hvis du gerne vil vide, om dine gamle mønter er penge værd i dag, giver mønteksperten Claus Johansen her en god tommelfingerregel med på vejen. Asien, sedler, Indonesien, 1 Rupiah, 1961, Katalog kode…

Hvad er et møntsæt?

 • Et møntsæt kan være flere mønter fra det samme årstal eller den samme slags mønter fra forskellige årstal efter hinanden. Mønteksperten sammenligner det at samle på mønter med at samle på frimærker. Derfor vurderer han også, at det er samlere, der gerne vil have fingrene i de gamle mønter.

Hvor mange mønter er produceret i oplaget?

 • Man kan gå ind og slå mønterne op på nettet, hvor man bliver oplyst om, hvor mange mønter der er produceret i oplaget. Jo mindre oplaget var det år, jo mere er den værd. Særligt to år er vigtige at huske, når man taler gamle mønter. - En-øre fra 18 bonger ud.