:

Kan jeg bruge min privatkonto til erhverv?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan jeg bruge min privatkonto til erhverv?
 2. Kan man bruge sin private NemKonto til erhverv?
 3. Kan man drive virksomhed uden erhvervskonto?
 4. Kan Bank nægte erhvervskonto?
 5. Kan alle oprette en erhvervskonto?
 6. Hvordan opretter man en NemKonto til erhverv?
 7. Hvornår skal du have en erhvervskonto?
 8. Hvor er det nemmest at få en erhvervskonto?
 9. Hvem skal have en erhvervskonto?
 10. Hvad kræver det at åbne en erhvervskonto?
 11. Hvor kan jeg se min virksomheds NemKonto?

Kan jeg bruge min privatkonto til erhverv?

Har du en personlig virksomhed, kan du teknisk set godt bruge din privatkonto til erhverv. Det er dog ikke altid, at banken tillader det. For at holde din privatøkonomi adskilt fra din virksomheds økonomi, anbefaler vi, at du opretter en separat konto til dette – efter din banks godkendelse.

Kan man bruge sin private NemKonto til erhverv?

Virksomheder, der ønsker adgang til at se deres NemKonto via nemkonto.dk, skal benytte en medarbejdersignatur. Det er ikke muligt at bruge løsningen NemID Privat til Erhverv i forbindelse med NemKonto.

Kan man drive virksomhed uden erhvervskonto?

Der er ikke noget juridisk krav om, at en enkeltmandsvirksomhed skal have en separat erhvervskonto, men i praksis kræver de fleste banker det dog. Grunden til bankernes krav om dette, er for at efterleve reglerne om bekæmpelse af hvidvask og skabe gennemsigtighed i overførsler mellem erhverv og privat.

Kan Bank nægte erhvervskonto?

Der er mange iværksættere, der giver op lige så snart de har fået en enkelt afvisning. Det skal du ikke gøre. Hvis du har opfyldt alle krav fra en bank, men har fået en afvisning, så søg andre steder. Så længe du kan opfylde bankernes krav, kan du finde en bank, der vil åbne en erhvervskonto for dig og din virksomhed.

Kan alle oprette en erhvervskonto?

I princippet kan du få en erhvervskonto, så længe din virksomhed har et CVR-nummer. Det er dog ikke en selvfølge, at du får godkendt en erhvervskonto hos banken. Bankerne skal leve op til en række krav og regler fra Finanstilsynet, der skal forhindre hvidvask af penge.

Hvordan opretter man en NemKonto til erhverv?

Ønsker du at anvise en NemKonto til din virksomhed i et dansk pengeinstitut skal du henvende dig i et pengeinstitut og få oprettet en konto til din virksomhed. Mange pengeinstitutter stiller krav om, at det er en erhvervskonto som oprettes.

Hvornår skal du have en erhvervskonto?

Er erhvervskonto et krav? Starter du et anpartsselskab eller et aktieselskab, er det et krav at benytte sig af en erhvervskonto. Det er uanset om selskabet er oprettet som et drift- eller holdingselskab. Det er et krav at oprette en erhvervskonto, da selskabets økonomi skal være adskilt ejerens private økonomi.

Hvor er det nemmest at få en erhvervskonto?

Er du nystartet iværksætter vil den nemmeste og billigste erhvervskonto, du kan oprette i mange tilfælde være Lunar Business. Her er priserne tilgængelige på hjemmesiden, og der er ingen skjulte gebyrer, som ellers vil være tilfældet hos mange af de andre banker.

Hvem skal have en erhvervskonto?

Hvem kan få erhvervskonto? I princippet kan du få en erhvervskonto, så længe din virksomhed har et CVR-nummer. Det er dog ikke en selvfølge, at du får godkendt en erhvervskonto hos banken. Bankerne skal leve op til en række krav og regler fra Finanstilsynet, der skal forhindre hvidvask af penge.

Hvad kræver det at åbne en erhvervskonto?

Oprettelsen af en erhvervskonto er et krav, da dit selskabs økonomi skal være adskilt fra din privatøkonomi. Du kan altså kun oprette en erhvervskonto, hvis du har et gyldigt CVR-nummer, da erhvervskontoen knyttes direkte til din virksomheds CVR-nummer.

Hvor kan jeg se min virksomheds NemKonto?

Når du har indberettet en NemKonto, så kan du logge ind på selvbetjening på nemkonto.dk. Her kan du altid se hvilken konto, der er registreret som din virksomheds NemKonto. Det kræver blot, at du logger på med medarbejdersignatur, der relaterer til virksomheden.