:

Kan politiet forlænge mit pas?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan politiet forlænge mit pas?
 2. Hvad kan politiet tillade sig?
 3. Hvad er en tilsigelse fra politiet?
 4. Hvor længe kan man forlænge sit pas?
 5. Hvordan arbejder du som politibetjent?
 6. Hvor gammel er du for at starte en politiuddannelse?
 7. Kan du søge ind som politibetjent?
 8. Kan du søge optagelse i en politiuddannelse?

Kan politiet forlænge mit pas?

Forlængelse. Du kan få forlænget dit eksisterende pas én gang ved et stempel, hvis dit pas er udløbet inden for de sidste tre måneder eller vil udløbe inden for kort tid, før du skal rejse. Men kun i det tilfælde, at det ikke er muligt at nå at bestille et nyt pas - fx ved et akut opstået behov for at rejse.

Hvad kan politiet tillade sig?

Du har rettigheder, som politiet aldrig må krænke, uanset hvem du er og hvad du har gjort. Hvis politiet vurderer, at der er en rimelig grund til at mistænke dig for at have begået en forbrydelse, sigter politiet dig for forbrydelsen. Bliver du sigtet, skal politiet fortælle dig, hvilken forbrydelse du er sigtet for.

Hvad er en tilsigelse fra politiet?

Derfor bør en mistænkt og/eller et vidne/ forurettet/ offer for forbrydelse, der tilsiges til afhøring hos politiet kraftigt overveje en forudgående rådgivning fra en uvildig og erfaren strafferetsadvokat inden mødet hos politiet.

Hvor længe kan man forlænge sit pas?

Forlængelse af eksisterende pas Hvis dit eller dit barns eksisterende pas er udløbet inden for de sidste tre måneder, eller udløber inden for kort tid, før du skal rejse, kan du få det forlænget én gang med et stempel. Forlængelsen af passet er gratis og gælder, til du kommer hjem fra din rejse, dog maksimalt i et år.

Hvordan arbejder du som politibetjent?

 • Som politibetjent kommer du til at udarbejde skriftligt materiale, som skal bruges i den videre sagsbehandling og retsproces. Derfor er det vigtigt, at du kan skrive klart og forståeligt med hensigtsmæssig grammatik og tegnsætning. Du skal kunne sætte dig ind i komplekse situationer og levere en forståelig argumentation.

Hvor gammel er du for at starte en politiuddannelse?

 • Du skal være 18 år for at starte på uddannelsen til politikadet. Du skal være fyldt 21 år ved studiestart, men når du er 20 år, kan du både ansøge og gennemgå optagelsesprøverne. Der er ikke nogen begrænsning for, hvor gammel du højst må være, når du søger en politiuddannelse.

Kan du søge ind som politibetjent?

 • Hvis du vil søge ind på basisuddannelsen til politibetjent, skal du også være rutineret som bilist, da du som led i uddannelsen skal opnå godkendelse til udrykningskørsel. Du skal have gyldigt kørekort til bil. Kørekortet skal kunne anvendes både til manuelt gear og automatgear.

Kan du søge optagelse i en politiuddannelse?

 • Det vil sige, at du ikke kan søge en politiuddannelse, hvis du stadig er i gang med at tage kørekort eller kun har kørekort til bil med automatgear. Hvis du ubetinget er frakendt førerretten, kan du ikke søge optagelse på en politiuddannelse.