:

Er det ulovligt at vende i en indkørsel?

Indholdsfortegnelse:

  1. Er det ulovligt at vende i en indkørsel?
  2. Kan politiet give parkeringsbøder?
  3. Kan man blive taget for spirituskørsel på privat grund?
  4. Hvem må opkræve parkeringsafgift?
  5. Hvornår kan man blive taget for spirituskørsel?
  6. Hvad sker der hvis man ikke betaler EuroPark?

Er det ulovligt at vende i en indkørsel?

Det er faktisk ikke tilladt, at du vender din bil i andres indkørsel – eller at andre gør det i din. Læs hvorfor, og hvad du gør, hvis andre bruger din indkørsel. Det kan være svært at lave en ordentlig trepunktsvending, når du kommer til enden af en villavej eller en blind vej.

Kan politiet give parkeringsbøder?

Politiet kan udstede en egentlig parkeringsbøde, hvis en parkering er til fare for andre eller forhindrer andre trafikanters færdsel. Det er kun politiet, der kan udstede parkeringsbøder.

Kan man blive taget for spirituskørsel på privat grund?

Bøde for spritkørsel på privat vej. Når postbudet også bruger vejen, må man ikke være spirituspåvirket når man kører på en privat vej, slår Retten på Bornholm fast. En 36-årig mand har fået en bøde på 15.000 kroner for at køre spirituskørsel på privat vej.

Hvem må opkræve parkeringsafgift?

Det kan kun politiet. Men har du overtrådt reglerne for parkering på det privat parkeringsselskabs grund, fx ikke indstillet din p-skive korrekt eller placeret din bil uden for parkeringsbåsen, har parkeringsselskabet ret til at udskrive en parkeringsafgift, som du har pligt til at betale.

Hvornår kan man blive taget for spirituskørsel?

1,2 - 2,0 promille Du mister kørekortet i tre år, får bøde og skal på ANT-kursus. Over 2,0 promille Du mister kørekortet i mindst tre år. Får bøde, betinget fængsel og din bil kan blive konfiskeret. Gentagelsestilfælde Straffen stiger, hvis du kører spritkørsel flere gange.

Hvad sker der hvis man ikke betaler EuroPark?

Såfremt kontrolgebyret ikke betales, sender EuroPark A/S et rykkerbrev, hvori der som tillæg til kontrolgebyret pålægges et rykkergebyr på 100 kr. Det fremgår af girokortet, der er placeret bag vinduesviskeren, at der vil blive pålagt et rykkergebyr, hvis kontrolgebyret ikke betales inden 10 dage.