:

Hvad er ikke omfattet af huseftersynsordningen?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er ikke omfattet af huseftersynsordningen?
  2. Hvad er he ordning?
  3. Kan man benytte huseftersynsordningen på en landbrugsejendom?
  4. Er huseftersynsordningen lovpligtig?
  5. Hvad er formålet med huseftersynsordningen?
  6. Hvilken betydning har det for sælgers mangelansvar hvis han ikke anvender he ordningen?
  7. Kan man tegne ejerskifteforsikring på landejendom?
  8. Kan man undgå at lave tilstandsrapport?

Hvad er ikke omfattet af huseftersynsordningen?

Ejendomme, der ikke er omfattet af huseftersynsordningen Ejendomme, hvor der er overvejende erhverv, aktiv landbrugspligt, andelsboliger og kolonihavehuse, er således IKKE omfattet af ordningen og der kan ikke udarbejdes tilstandsrapport.

Hvad er he ordning?

HE-ordningen er normalt kendt, som den ordning der indebærer, at der laves en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport. Vi anbefaler næsten altid sælger, at der bliver udformet en sådan rapport, idet den i høj grad er en beskyttelse af sælger og samtidig en fordel for køber.

Kan man benytte huseftersynsordningen på en landbrugsejendom?

Ved handler med fast ejendom, der primært anvendes til beboelse for enten køber eller sælger, kan sælger vælge at gøre brug af reglerne i huseftersynsordningen. Dette gælder også for landejendomme, så længe ejendommen blot overholder betingelserne i huseftersynsordningen.

Er huseftersynsordningen lovpligtig?

Huseftersynsordningen rummer en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport. Tilstandsrapporten er en skriftlig vurdering af boligens tilstand. Den er ikke lovpligtig, omend den rummer en række fordele for både køber og sælger.

Hvad er formålet med huseftersynsordningen?

Huseftersynsordningen er indført i forbindelse med loven om forbrugersikkerhed i forbindelse med køb og salg af fast ejendom. Formålet med huseftersynsordningen er at sikre både køber og sælger mod økonomiske overraskelser, når boligen har skiftet ejer.

Hvilken betydning har det for sælgers mangelansvar hvis han ikke anvender he ordningen?

Hvad sker der, hvis man fravælger eller ikke anvender ordningen korrekt? Såfremt du som sælger undlader at anvende huseftersynsordningen, så vil du være ansvarlig for eventuelle fejl og mangler ved boligen indtil 10 år efter handlen. Det kan altså komme til at koste dig dyrt, hvis du fravælger ordningen.

Kan man tegne ejerskifteforsikring på landejendom?

landejendomme med landbrugspligt, er det ikke muligt at tegne en ejerskifteforsikring. Det samme gælder, hvis erhvervsarealet, dvs. længer, udhuse og driftsbygninger til landbrug, udgør mere end 50 procent af det samlede areal.

Kan man undgå at lave tilstandsrapport?

Som udgangspunkt kan man sagtens sælge sit hus uden en tilstandsrapport, dog er tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten nødvendig for at kunne tegne en ejerskifteforsikring.