:

Kan man drikke vin med prop?

Indholdsfortegnelse:

  1. Kan man drikke vin med prop?
  2. Hvad er forskellen på hvid eddike og lagereddike?
  3. Hvornår er en vin dårlig?
  4. Er eddike og lagereddike det samme?
  5. Hvad bruger man hvid eddike til?

Kan man drikke vin med prop?

Det er ikke sundhedsskadeligt at drikke vin, der har prop, men man bør alligevel holde sig fra at drikke det. Når vinen har prop, har den denne her stærke lugt eller smag, og det er derfor ikke særlig rart at drikke den.

Hvad er forskellen på hvid eddike og lagereddike?

Svar fra Leif Skibsted. Farvet eddike er klar eddike tilsat lidt karamel fremstillet ved opvarmning af sukker og kendt som madkulør. Eddike til syltning og anden madlavning, lagereddike, fremstilles ved gæring af sprit i vand og består af eddikesyre og vand, der begge er uden farve.

Hvornår er en vin dårlig?

Lugter vinen af sur gammel karklud, vådt pap eller en fugtig muggen kælder, ja, så har vinen ”prop” og så skal du ikke drikke den. Er der tale om en helt nyindkøbt vin, vil du som regel kunne få den ombyttet hos forhandleren.

Er eddike og lagereddike det samme?

Eddike hedder på fransk vinaigre, som betyder sur vin. Lagereddike fremstilles ved eddikens gæring af alkoholiske eller sukkerholdige væsker. Til forskel fra eddikesyre, der anvendes til rengøring, indeholder lagereddiken aromaer fra gæringsprocessen, som bidrager til smagen.

Hvad bruger man hvid eddike til?

Eddiken er både billig og relativt neutral i smagen sammenlignet med de nedenstående. Den bruges derfor ofte til syltning af grøntsager eller marinering af f. eks. sild, hvor der skal bruges større mængde syltelage og man ønsker at tilføje smag gennem krydderier.