:

Hvordan kan man forhandle med kreditorer?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan kan man forhandle med kreditorer?
 2. Kan man få Rentestop?
 3. Kan ikke betale forbrugslån?
 4. Kan man forhandle om sin gæld?
 5. Hvad koster en gældsrådgiver?
 6. Hvad er en henstand?
 7. Hvordan kan man få gældssanering?
 8. Hvad skylder jeg staten?

Hvordan kan man forhandle med kreditorer?

De mest almindelige ting af forhandle med kreditorerne er:

 1. At slippe for at betale en vis procentdel af kravet fx 50% mod at betale det aftalte her og nu.
 2. At slippe for at betale renterne.
 3. At slippe for at betale omkostningerne (inkassogebyr, rykkere, salær mv.)

Kan man få Rentestop?

Tal med dine kreditorer Det kan eksempelvis være, at du kan få rentestop, så din gæld ikke stiger yderligere. Det kan også være, at du kan få sat din gæld på pause, så du kan få lidt luft og måske mulighed for at smålån af vejen eller betale af på de dyre lån.

Kan ikke betale forbrugslån?

Du kan blive registreret som skyldner Hvis du har gæld du ikke betaler kan du blive bliver registeret som skyldner i et register som Experians RKI-register eller Debitor Registret. Det betyder, at du kan få svært ved at få lån fremover. Det er ikke nødvendigvis en katastrofe at blive registreret i et skyldnerregister.

Kan man forhandle om sin gæld?

Først når du ved hvor mange penge, du skylder væk, og hvad du kan betale tilbage, kan du begynde at forhandle med dine kreditorer – dem du skylder penge. Kreditorer vil ofte være interesseret i at få en del af de penge, du skylder dem, i stedet for slet ingen.

Hvad koster en gældsrådgiver?

Det kan være i sager om gældssanering, hussalg, huskøb, skilsmisse, forhandling med kreditorer, privatøkonomisk optimering og hjælp til at få styr på økonomien. FRA 800,- kr. pr. måned i minimum 6 måneder.

Hvad er en henstand?

Hvis man har betalingsvanskeligheder og dermed ikke kan betale af på sit/sine lån, kan man tage kontakt til kreditor, og muligvis få registreret henstand. Det betyder at man nu har længere tid til at betale af på lånet.

Hvordan kan man få gældssanering?

Du søger om gældssanering i skifteretten, som er en del af din lokale byret. I Storkøbenhavn er det Sø- og Handelsretten, som håndterer gældssanering. Skifteretten vurderer, om du kan få hjælp til at blive gældfri og hvordan. I nogle tilfælde kan gælden blive slettet ved gældssanering.

Hvad skylder jeg staten?

Du kan også ringe til os på 70 15 73 04, hvor vi kan hjælpe dig med at få overblik over:

 • hvilken gæld du har, som vi skal inddrive.
 • hvor meget du skylder.