:

Hvem kan forny recept?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvem kan forny recept?
  2. Hvad er en Behandlerfarmaceut?
  3. Kan en recept blive for gammel?
  4. Kan vagtlæge forny recept?
  5. Hvor lang tid gælder en recept?
  6. Hvad er en åben recept?

Hvem kan forny recept?

Hvis du opdager, at din recept er udløbet, og du ikke kan få fat i lægen, kan apoteket muligvis hjælpe og 'forlænge' din recept gennem en genordination. Det betyder, at du kan få medicinen i den mindste pakning, så du kan klare dig, indtil du får lægen til at udskrive en ny recept.

Hvad er en Behandlerfarmaceut?

Hvad er en behandlerfarmaceut? En behandlerfarmaceut er en farmaceut, der arbej der på et apotek, og som har bestået et kursus i behandlerfarmaci eller en udenlandsk uddannelse, der kan sidestilles med kurset i behandlerfarmaci. Autorisationsordningen for behandlerfarmaceuter trådte i kraft 1. juli 2019.

Kan en recept blive for gammel?

en recept forsvinder automatisk efter 30 dage, hvis en ordination seponeres (ophører). Pr. 1. juli 2022 vil recepten forsvinde med det samme.

Kan vagtlæge forny recept?

Et stigende antal borgere ringer til Lægevagten i stedet for at gå til egen læge fx for at forny recepter. Men det er ikke lægevagtens bord forny recepter og svare på andre ikke akutte henvendelser.

Hvor lang tid gælder en recept?

en recept forsvinder automatisk efter 30 dage, hvis en ordination seponeres (ophører). Pr. 1. juli 2022 vil recepten forsvinde med det samme.

Hvad er en åben recept?

Se din aktuelle medicin, som er registreret på det Fælles Medicinkort af en læge. Se dine åbne recepter - altså de recepter, som gør det muligt at få udleveret medicin på apoteket. Se hvor mange udleveringer, der er tilbage på en recept. Se den medicin, du allerede har fået udleveret på apotek.