:

Hvilke mål ønsker DK at opnå ved at føre fastkurspolitik?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilke mål ønsker DK at opnå ved at føre fastkurspolitik?
 2. Hvilke konsekvenser har udsvingene for danske virksomheder når de skal handle med virksomheder i henholdsvis Tyskland og Sverige?
 3. Hvad betyder det at devaluere kronen?
 4. Hvilke fordele for erhvervslivet kan der være forbundet med at euroen og kronen indgår i en fastkursaftale som ERM2?
 5. Hvilke konsekvenser har det for de danske eksport og import virksomheder at dollaren er flydende?
 6. What is hvordan omregner man Valuta?
 7. How many valutakurser can I omregne?
 8. Is it possible to garantere valutakurser?
 9. What is a valutakursen?

Hvilke mål ønsker DK at opnå ved at føre fastkurspolitik?

Danmark fører fastkurspolitik for at sikre en lav og stabil prisudvikling. Da euroområdets pengepolitiske mål er at holde inflationen under, men tæt på 2 pct. på mellemlangt sigt, skabes med fastkurspolitikken en ramme for lav inflation i Danmark.

Hvilke konsekvenser har udsvingene for danske virksomheder når de skal handle med virksomheder i henholdsvis Tyskland og Sverige?

Virksomheder med handler i fremmed valuta kan opleve, at udsving i valutakurserne kan påvirke indtægter og udgifter og dermed virksomhedens økonomiske bundlinje. Virksomhederne bør have en strategi for, hvordan de håndterer handler i fremmede valutaer.

Hvad betyder det at devaluere kronen?

Ved en devaluering af kronen påvirker man kursen på kroner, så kronen bliver billigere for andre lande at købe. Eksempelvis skal der således færre euro til at købe en portion danske kroner. Og omvendt skal der jo så flere kroner til at købe et givet eurobeløb.

Hvilke fordele for erhvervslivet kan der være forbundet med at euroen og kronen indgår i en fastkursaftale som ERM2?

Med indførelsen af euroen i 1999 indtrådte Danmark som ikke-euroland i Det Europæiske Valutasamarbejde, ERM2. ERM2 er stadig den formelle ramme for den danske fastkurspolitik. Fastkurspolitikken har givet et stabilt anker for lave og stabile inflationsforventninger.

Hvilke konsekvenser har det for de danske eksport og import virksomheder at dollaren er flydende?

Hvilke konsekvenser har det for de danske eksport- og importvirksomheder, at dollaren er flydende? e. Flere danske virksomheder, som har store indtægter i dollar, sørger ofte for at optage lån i amerikanske banker for at modvirke effekterne af den svingende dollar.

What is hvordan omregner man Valuta?

 • Hvordan omregner man valuta? Når du skal omregne valutaer, kræver det, at du kender værdien på en valuta i forhold til en anden. Da værdien af de enkelte valutaer forandrer sig fra dag til dag – og i visse tilfælde fra minut til minut – er det oftest nemmeste at omregne valuta med en omregner som vores.

How many valutakurser can I omregne?

 • Hos Valutaomregner kan du omregne over 180 forskellige valutakurser. Det betyder, at hvis du skal ud og rejse, købe produkter eller tjenester fra udlandet eller bare er nysgerrig på den nuværende værdi af en bestemt valuta, får du et nøjagtigt og tidssvarende resultat med vores beregner.

Is it possible to garantere valutakurser?

 • Hermed kan vi garantere valutakurser, som er præcise hele vejen ned til det sjette decimal. Værdien på de bestemte valutaer ændrer sig flere gange om dagen.

What is a valutakursen?

 • Det betyder, at hvis du skal ud og rejse, købe produkter eller tjenester fra udlandet eller bare er nysgerrig på den nuværende værdi af en bestemt valuta, får du et nøjagtigt og tidssvarende resultat med vores beregner. Valutakursen er et øjebliksbillede på den økonomiske situation i den eller de lande, hvor valutaen bruges.