:

Kan man genoptræne en dropfod?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan man genoptræne en dropfod?
 2. Hvad er en Ankelprotese?
 3. Hvordan ser skinnebensbetændelse ud?
 4. Hvordan ser en hammertå ud?
 5. Kan man få en ny ankel?
 6. Hvordan behandler kiropraktorer?
 7. Hvad er en dropfod?
 8. Hvordan fjernes dropfoden?
 9. Hvad er risikoen for at give dropfod?

Kan man genoptræne en dropfod?

Behandling af dropfod Træning af foden kan påbegyndes så snart symptomerne viser sig. Der skal trænes aktivt med den muskelfunktion, der er til stede, og de modsatrettede muskler skal udspændes evt. med elastik, bælte eller stokkehåndtag. Du vil blive instrueret i individuelle øvelser af fysioterapeuten.

Hvad er en Ankelprotese?

Ankelprotese (kunstigt ankelled)​ Man kan inddele ankelprotese operationerne i primære/simple eller komplekse. Ved primær/simple ankelproteseoperationer forstås en førstegangs indsættelse af en ankelprotese uden behov for supplerende korrektioner, f. eks. opretning af fejlstilling i underbenet eller fod.

Hvordan ser skinnebensbetændelse ud?

Diagnosen er som regel let at stille ud fra den typiske sygehistorie. Samtidigt er der som regel tydelig ømhed, når man trykker mod indersiden af skinnebenet, særligt i den midterste og nedre tredjedel af skinnebenet. Mange med denne lidelse har enten noget udadroterede lægge eller udadroterede (hyperpronerede) fødder.

Hvordan ser en hammertå ud?

Ved hammertå er midterleddet bøjet, mens grundleddet og yderleddet er strakt. Hammertæer ses typisk på 2. til 4. tå, hvor tåen løftes og bøjer, så den ligner et hammerhoved.

Kan man få en ny ankel?

Det kunstige led kan i nogle tilfælde løsne sig fra knoglen, og en ny operation kan komme på tale enten i form af et nyt kunstigt ankelled eller i form af en stivgøringsoperation.

Hvordan behandler kiropraktorer?

 • Kiropraktorer behandler ved hjælp af: 1 forskellige håndgreb (fx manipulation og mobilisering) 2 træning og øvelser 3 akupunkturnåle og laser More ...

Hvad er en dropfod?

 • Dropfod. En dropfod er en generel betegnelse for manglende eller nedsat evne til at løfte den forreste del af foden. Typisk skyldes lidelsen en svaghed eller lammelse i musklerne under knæet. Årsagen kan være af neurologisk, muskulær eller anatomisk karakter.

Hvordan fjernes dropfoden?

 • Hvis dropfoden er opstået på grund af en cyste i knæhasen, skal cystes fjernes. Det er noget mere sjældent. Hvis man har kronisk nervebetændelse, skal man forsøge at behandle den underligende årsag, eksempelvis diabetes. Hvad kan man selv gøre?

Hvad er risikoen for at give dropfod?

 • Nogle erhverv har større risiko for at give dropfod. Det er særligt erhverv, hvor man sidder meget på hug eller ligger på knæ, hvor der også er tryk på nerven. Hvis man får et slag eller brækker underbenet, kan det også give dropfod. Hvis man har perifær nervebetændelse, kan man også få dropfod, hvis nervebetændelsen rammer nervus peroneus.