:

Hvilken skade gør atomvåben?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvilken skade gør atomvåben?
  2. Kan man beskytte sig mod atomvåben?
  3. Hvem udviklede atombomben?
  4. Hvordan beskytter man sig mod atomkrig?
  5. Kan man overleve en atomkrig?
  6. Hvor meget kan en atombombe skade?
  7. Hvor ødelæggende er atomvåben?

Hvilken skade gør atomvåben?

Når en atombombe springer, bliver der dannet en ildkugle i eksplosionen. Denne ildkugle udsender et lysglimt, varmestråling og ioniserende stråling. Det er dette, som giver forbrændinger, stråleskader og brande.

Kan man beskytte sig mod atomvåben?

Det bedste er gamle industribygninger med deres tykke murstensvægge, men det inderste af en kontorbygning, en parkeringskælder eller dybt nede i metroen kan også give dig den beskyttelse, du har brug for.

Hvem udviklede atombomben?

Robert Oppenheimer – den amerikanske fysiker, der ofte kaldes atombombens far.

Hvordan beskytter man sig mod atomkrig?

Radioaktivt nedfald Og, hvis man er nødt til at gå udenfor, skal man sørge for at dække munden med en eller anden form for stof, der kan sørge for, at man ikke får radioaktivt støv ned i lungerne. - Og alle de her forholdsregler, de ligner faktisk dem som vi havde under den kolde krig.

Kan man overleve en atomkrig?

Hvis Storbritannien bliver ramt, og London er epicentret, bliver man nødt til at tage til Skotland og håbe på, at vinden ikke trækker radioaktivt nedfald med sig, hvis man vil overleve. Det betyder, at der kun vil være ganske få steder, hvor man kan føle sig 100% sikker på at overleve en atomkrig.

Hvor meget kan en atombombe skade?

Hvis vi for eksempel ser på Nagasaki-bombningen, er det estimeret, at hele 95 procent døde af forbrændinger, mens mange af de resterende døde som følge af kollapsende bygninger, flyvende glas og andre lignende årsager. Under to procent af dødsfaldene kan tilskrives ioniserende (radioaktiv) stråling.

Hvor ødelæggende er atomvåben?

Da atombomberne 'Little boy' og 'Fat man' ramte Hiroshima og Nagasaki i 1945 døde flere end 100.000 personer øjeblikkeligt. Mange døde sidenhen af de efterfølgende skader og strålesyge, og det samlede dødstal i de to byer er siden opgjort til at være i nærheden af 200.000.