:

Kan en tabt krone sættes på igen?

Indholdsfortegnelse:

  1. Kan en tabt krone sættes på igen?
  2. Hvornår skal man have krone på en tand?
  3. Kan man sætte en Stifttand fast igen?
  4. Hvor længe holder en Stifttand?
  5. Hvordan sidder en Stifttand fast?
  6. Hvad er Fuldkeramisk krone?

Kan en tabt krone sættes på igen?

En tandkrone kan gå løs eller tabes helt. Dette kan være forårsaget af et cariesangreb under kronen eller blot være et uheld. Hvis alt er i orden, kan du få den cementeret fast igen. En tandkrone sættes fast på den resterende del af en naturlig tand ved brug af cement. Cement er et materiale, der stivner hurtigt.

Hvornår skal man have krone på en tand?

En kronebehandling er indiceret, når der er for lidt tandsubstans tilbage til, at der kan fremstilles en holdbar fyldning, eller når en tand er for svækket til at modstå tyggetrykket uden risiko for at knække. Det er en behandling med god prognose og stor patienttilfredshed.

Kan man sætte en Stifttand fast igen?

Har du tabt din stifttand er det vigtigt, at du kontakter din tandlæge hurtigst muligt, således at tandlægen kan afgøre hvorvidt stiften kan sættes fast igen. Det kan også være at tandlægen vurderer, at en anden behandling skal erstatte den tabte stifttand.

Hvor længe holder en Stifttand?

Holdbarheden af en tandkrone afhænger i høj grad af, hvor godt du passer på den. Gennemsnitligt kan du dog forvente, at en krone holder i 10-15 år. Det bedste, du kan gøre for at maksimere din tandkrones levetid, er, at behandle den som var det en helt almindelig tand.

Hvordan sidder en Stifttand fast?

En krone sidder som et tyndebånd omkring tanden og sikrer hermed en jævn trykfordeling, så stifttandens opbygning ikke knækker, når du tygger på noget hårdt.

Hvad er Fuldkeramisk krone?

En fuldkeramiske krone er en kappe, som sættes uden på resterne af en eksisterende tand for at forstærke den og undgå at den knækker. Porcelænskronen er smuk og stærk. Porcelænskronen fremstår i en nuance der matcher dine naturlige tænder. Det er derfor svært at skelne mellem en kronen og dine naturlige tænder.