:

Hvornår er Asterix og Obelix?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvornår er Asterix og Obelix?
 2. Hvor er Asterix og Obelix fra?
 3. Er Asterix og Obelix vikinger?
 4. Hvad hedder landsbyens skjald i Asterix tegneserien?
 5. Hvor er gallere fra?
 6. Hvor kan man se Asterix tegnefilm?
 7. Hvad hedder skjalden i Asterix?
 8. Hvad lavede børn i vikingetiden?
 9. Hvad hedder Obelix hund?
 10. Hvad hedder Obelix livret?
 11. Hvor boede gallerne?
 12. Hvor var Gallien?
 13. Hvad drikker Asterix og Obelix?
 14. Hvem lægger stemme til Asterix og Obelix?
 15. Hvor er Gallien?

Hvornår er Asterix og Obelix?

Asterix og griffen, 2022 (Astérix et le Griffon, 2021)

Hvor er Asterix og Obelix fra?

Asterix, Les Aventures d'Astérix le Gaulois, fransk tegneserie lanceret i magasinet Pilote 1959 af tegneren Albert Uderzo og forfatteren René Goscinny. Tegneserien foregår i 50 f.Kr.; romerne har besat hele Frankrig på nær en lille gallerby, hvor seriens hovedperson — den gæve lille galler Asterix — bor.

Er Asterix og Obelix vikinger?

Asterix og Vikingerne er en film fra 2006, produceret i Frankrig og Danmark....

Asterix og Vikingerne
Overblik
Baseret påAsterix og vikingerne
MedvirkendeJesper Asholt Dejan Cukic David Owe Helle Fagralid Peter Aude Martin Brygmann Søs Egelind Søren Spanning
FilmmusikAstérix et les Vikings – Bande originale du film

Hvad hedder landsbyens skjald i Asterix tegneserien?

Per Då har genfortalt det hele. Han fik opgaven i 1968. En anden havde været i gang, og havde fundet på navnet “Forsikringetorix” til landsbyens skjald, ham vi kender som Trubadurix.

Hvor er gallere fra?

Gallien (Latin: Gallia) var et kelterområde i Vesteuropa i jernalderen og i Romerrigets æra. Området svarer til Frankrig, Luxembourg, Belgien, det meste af Schweiz, dele af Norditalien og Holland og Tyskland på Rhinens vestbred.

Hvor kan man se Asterix tegnefilm?

Se Asterix og trylledrikken online - Viaplay.

Hvad hedder skjalden i Asterix?

Efter slaget giver Asterix gaven tilbage med tak for hjælpen, og nu er det Provocalorius, der får en enkeltbillet til Rom. Gallerbyens skjald, spillemand og sanger! Ender i sidste rude i hvert album med at blive bundet og kneblet, så han ikke kan spolere festmiddagen med sang.

Hvad lavede børn i vikingetiden?

Børnenes opgaver i vikingetiden Omfanget af arbejdet var dog større end i dag. Børnene hjalp deres forældre med indendørs sysler som pasning af ildstedet og madlavning. De var også ude, hvor de hjalp til med dyrene, knoklede i marken, og i skoven samlede de brænde, bær og frugter.

Hvad hedder Obelix hund?

Idéfix er Obelix' hund og er desuden verdens eneste kendte økologiske hund. Han har en stor kærlighed til træer, og begynder at hyle, når "nogen" "kommer til" at rive et træ op med rode. Idéfix optrådte første gang i "Gallien rundt" (Tour de Gaule), og han har siden været en fast del af Asterix-universet.

Hvad hedder Obelix livret?

De skægge historier om den gæve galler Asterix og hans tro, tykke følgesvend Obelix, der elsker at spise vildsvin og tæve romere, foregår i år 50 før Kristus, og anakronismerne har indtil videre begrænset til en flok pirater, indianere og vikinger.

Hvor boede gallerne?

Gallien (Latin: Gallia) var et kelterområde i Vesteuropa i jernalderen og i Romerrigets æra. Området svarer til Frankrig, Luxembourg, Belgien, det meste af Schweiz, dele af Norditalien og Holland og Tyskland på Rhinens vestbred.

Hvor var Gallien?

Gallien var i antikken romernes betegnelse for det område i Nordvesteuropa, der var beboet af gallere; i dag omfatter det Frankrig og dele af Belgien, Tyskland og Norditalien.

Hvad drikker Asterix og Obelix?

I René Goscinny og Albert Uderzo tegneserie Asterix får titelpersonen og de øvrige beboere i hans landsby overmenneskelige kræfter fra en trylledrik brygget af druiden Miraculix. Undtagelsen der bekræfter reglen er Obelix, der faldt i gryden med trylledrik som lille og derfor har beholdt virkningen af den hele livet.

Hvem lægger stemme til Asterix og Obelix?

Obelix

ÅR (dub-år)· DANSK STEMMETITEL
1967 (1971)· Dirch PasserAsterix Og Hans Gæve Gallere (Astérix le Gaulois)
1968 (1970)· Carl OttosenAsterix Og Kleopatra (Astérix et Cléopâtre)
1968 (1970)· H.C. Andersen (sang)Asterix Og Kleopatra (Astérix et Cléopâtre)

Hvor er Gallien?

Gallien var i antikken romernes betegnelse for det område i Nordvesteuropa, der var beboet af gallere; i dag omfatter det Frankrig og dele af Belgien, Tyskland og Norditalien.