:

Kan man leve med en halv hjerne?

Indholdsfortegnelse:

  1. Kan man leve med en halv hjerne?
  2. Kan man dø af hydrocephalus?
  3. Kan man få ny hjerne?
  4. Hvordan undgår du hjerneevarende stress?
  5. Er hjernen skrumpet?
  6. Stopper hjernen med at forny sig?

Kan man leve med en halv hjerne?

Utroligt studie afslører: Mennesker kan godt fungere med en halv hjerne. For patienter med alvorlige hjernetumorer eller svær epilepsi kan det være en sidste løsning at få fjernet hele den ene side af hjernen. Det tager omkring otte timer at foretage en sådan operation, og det er ikke uden risici.

Kan man dø af hydrocephalus?

Ubehandlet hydrocephalus kan medføre kraftig hovedpine, kvalme, svimmelhed, lammelser, synsforstyrrelser og i værste fald død.

Kan man få ny hjerne?

Så at kopiere indholdet af en hjerne er nok helt umuligt. Om hjernen kan transplanteres til en anden krop er nok et mere åbent spørgsmål.

Hvordan undgår du hjerneevarende stress?

  • Længerevarende stress kan få hjernen til at 'lukke ned', og det kræver en god portion tålmodighed få den i gear igen. Giv din hjerne mange små pauser, når du arbejder, lyder et af forskernes fem gode råd. (Foto: Shutterstock) Giv din hjerne mange små pauser, når du arbejder, lyder et af forskernes fem gode råd. (Foto: Shutterstock)

Er hjernen skrumpet?

  • Hjernen fungerer nemlig normalt sådan, at den hele livet igennem producerer nye hjerneceller, selv når man er 90 år. Men den fornyelsesproces går lige så langsomt i stå, når vi er meget stressede. På hjernescanninger kan man ligefrem se, at hjernen er skrumpet.

Stopper hjernen med at forny sig?

  • Cellerne i forskellige hjerneområder, heriblandt de som står for hukommelse og indlæring, stopper nemlig med at forny sig. Og det er alvorligt. Hjernen fungerer nemlig normalt sådan, at den hele livet igennem producerer nye hjerneceller, selv når man er 90 år.