:

Kan man læse til læge når man er sygeplejerske?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan man læse til læge når man er sygeplejerske?
 2. Kan en sygeplejerske udskrive medicin?
 3. Hvad kan jeg læse videre til efter sygeplejerske?
 4. Kan sygeplejerske udskrive recept?
 5. Hvad indgår under delegeret ordinationsret?
 6. Hvad kræver det at blive behandlersygeplejerske?
 7. Hvordan bliver man læge?
 8. Hvad er en sygeplejerskes opgave?
 9. Hvad er videreuddannelse for sygeplejersker?

Kan man læse til læge når man er sygeplejerske?

Desværre er uddannelsen til sygeplejerske ikke adgangsgivende til lægeuddannelsen. For at blive optaget på medicin skal du nemlig have en adgangsgivende eksamen som fx gymnasiet, HF, EUX, HHX eller HTX.

Kan en sygeplejerske udskrive medicin?

Sygeplejersker kan uden problemer opkvalificeres til at stå for ordination af medicin indenfor begrænsede rammer. Det siger Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christiensen i dag til Dagens Medicin.

Hvad kan jeg læse videre til efter sygeplejerske?

Specialuddannelser

 • Specialuddannelsen i borgernær sygepleje. ...
 • Sundhedsplejerskeuddannelsen. ...
 • Specialuddannelsen for sygeplejersker i anæstesiologisk sygepleje. ...
 • Specialuddannelsen for sygeplejersker i intensiv sygepleje. ...
 • Specialuddannelsen i kræftsygepleje. ...
 • Specialuddannelsen for sygeplejersker i psykiatrisk sygepleje.

Kan sygeplejerske udskrive recept?

Specialuddannede sygeplejersker skal have mulighed for at ordinere medicin, svarer 49 ud af 58 kommunale sundhedsdirektører i en rundspørge, Dansk Sygeplejeråd (DSR) har lavet. Men Lægeforeningen mener ikke, det er forsvarligt at give sygeplejersker mulighed for at ordinere receptpligtig medicin.

Hvad indgår under delegeret ordinationsret?

Delegeret ordination: Overdragelse af kompetence til andre faggrupper end læger til at iværksætte behandling med udvalgte lægemidler.

Hvad kræver det at blive behandlersygeplejerske?

Uddannelsen i akutsygepleje er modulopbygget med et Basismodul i akutsygepleje beregnet for de mange/alle på afdelinger, der modtager akutte patienter samt med fagmoduler beregnet for sygeplejersker, der skal varetage særlige eller mere specialiserede funktioner f. eks. triage eller behandlersygeplejersker.

Hvordan bliver man læge?

 • Hvordan bliver jeg læge? Det er en længere uddannelse at blive læge, og har ry for at være et krævende studie. Det er også en beskyttet titel, som man kun kan benytte, hvis man har taget den rigtige uddannelse og fået autorisationen som læge. Du skal først have en gymnasial uddannelse. Der er lige nu et rekordhøjt krav på 11,2 i gennemsnit (2015) ...

Hvad er en sygeplejerskes opgave?

 • En sygeplejerskes primære opgave er pleje og behandling af patienterne. På hospitaler. Når du er ansat på et hospital som sygeplejerske, har du som regel ansvaret for én gruppe patienter ad gangen. Du planlægger plejen af patienterne i tæt samarbejde med fx læger og social- og sundhedsassistenter.

Hvad er videreuddannelse for sygeplejersker?

 • Uddannelsesguide: Videreuddannelse for sygeplejersker 1 Masteruddannelser. Masteruddannelserne er overbygningsuddannelser, som bygger ovenpå din videregående uddannelse,... 2 Kandidatuddannelser. En kandidatuddannelse er en akademisk uddannelse, der bygger oven på din videregående uddannelse... 3 Erhvervskandidat. Erhvervskandidaten er en mulighed for dig, der gerne vil... More ...