:

Kan man annullere en bilhandel?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan man annullere en bilhandel?
 2. Hvornår er et bilkøb bindende?
 3. Kan man sælge en bil uden garanti?
 4. Kan du sælge din bil privat?
 5. Er aftalen gældende for bilforhandleren?
 6. Er bilforhandleren godkendt ved syn?
 7. Kan du sælge en bil i kommissionssalg?

Kan man annullere en bilhandel?

Der gælder Ingen fortrydelsesret i henhold til købeloven. En aftale mellem bilsælger og køber i form af en underskrevet slutseddel er en bindende aftale for begge parter. Man kan som sælger dog ikke tvinge en køber til at aftage bilen, men man kan under visse forudsætninger kræve erstatning for eventuelle tab.

Hvornår er et bilkøb bindende?

Når du først har skrevet under på en slutseddel, er aftalen bindende. Du kan altså som udgangspunkt ikke fortryde dit bilkøb, når først du har underskrevet slutsedlen.

Kan man sælge en bil uden garanti?

Når du handler med privatpersoner, er du ikke dækket af købelovens forbrugerbeskyttende paragraffer. Det betyder, at den private sælger gerne må sælge den brugte bil med generelle forbehold, fx "købt som beset" og ”uden reklamationsret”.

Kan du sælge din bil privat?

 • Hvis du ikke ønsker, at den gamle bil skal være en del af bilhandlen, eller du blot skal sælge bilen uden at købe ny, kan du forsøge at sælge din bil privat. Lykkes det ikke at sælge bilen, eller er den udslidt, kan den skrottes. Hvis du ønsker at skrotte bilen, skal du henvende dig til en autoophugger.

Er aftalen gældende for bilforhandleren?

 • Det betyder, at selvom bilforhandleren udarbejder en aftale om, at disse regler ikke gælder, så er en sådan aftale ikke gyldig. Aftalen vil kunne tilsidesættes i en eventuel sag.

Er bilforhandleren godkendt ved syn?

 • Tjek at bilforhandleren ikke er på firmatjek eller Ankenævn for Bilers udhængsskab, som har lister over firmaer, der ikke efterlever deres afgørelser Få bilen testet inden køb. Godkendt ved syn betyder ikke, at bilerne er fejlfri eller i god stand.

Kan du sælge en bil i kommissionssalg?

 • Hvis du overvejer at sælge bilen i kommissionssalg eller formidling, opfordrer FDM dig til at kontakte FDM Rådgivning forinden. Du skal være klar over, at du kan komme til at hæfte i forhold til køberen for fejl og mangler ved bilen, mens forhandleren tager sig godt betalt for sin ulejlighed uden at forpligte sig.