:

Hvad betyder R15 dæk?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad betyder R15 dæk?
 2. Hvad betyder Dækkoder?
 3. Hvad betyder tallene 235 35 19 på et dæk?
 4. Hvornår er det lavprofil dæk?
 5. Hvor meget må mine fælge stikke ud?
 6. Hvad betyder tallene på cykeldæk?
 7. Hvad er fordelen ved større dæk?
 8. Hvilke sommerdæk der passer til dig?
 9. Hvad er sommerdæk?
 10. Hvad er et dæk?
 11. Hvad er den optimale dækstørrelse i sne?

Hvad betyder R15 dæk?

Et 195/65 R15 91H dæk har en dæk bredde på 195 mm, hvilket angives med det første ciffer. Derudover er dens diameter 15 tommer - også størrelsen af den fælg, som dækket skal monteres på. Derved kendes de to værdier, som har betydning for den korrekte fælgdimension.

Hvad betyder Dækkoder?

Sådan læser du dækket: 195 er dækkets bredde i millimeter. 65 er dækkets højde og svarer til 65 % af dækkets bredde. R er dækkets design (R står for radialdæk). 15 er størrelsen på fælgen.

Hvad betyder tallene 235 35 19 på et dæk?

Angiver dækkets bredde i millimeter. Angiver dækkets højde i procent i forhold til bredden. Angiver fælgenes højde i tommer. Loadindeks – angiver dækkets bæreevne.

Hvornår er det lavprofil dæk?

Lavprofil Dæk Flanke højden måles fra fælgen til enden af dækket. Hvis det er maksimalt 50 procent af dækkets bredde, kaldes det et lavprofil dæk. I de fleste tilfælde er disse også brede dæk.

Hvor meget må mine fælge stikke ud?

En fælg kan forøge bilens sporvidde, og for at en fælg er lovlig, den forøge bilens sporvidde med højst 20 mm – 10 mm på hver side af dækket. Hvis fælgen ikke overskrider de 20 mm, behøver du ingen dokumentation.

Hvad betyder tallene på cykeldæk?

Vælg den korrekte dækstørrelse til din cykel Lad os antage at der på et dæk står en størrelse 23-622 og du skal have fat i et nyt dæk. Så er meget vigtigt at tallet 23-622 ( mm) står på dækket. De 622 beskriver diameteren på dækket og de 23 beskriver bredden af dækket.

Hvad er fordelen ved større dæk?

Fordele ved brede dæk større modstand. Den større kontaktflade gør, at du kan navigere bedre og mere stabilt, samt have højere hastighed i sving, p.g.a. det bedre vejgreb. Med brede dæk kan du accelerere hurtigere pga. det bedre vejgreb, og faktisk køre hurtigere med god stabilitet.

Hvilke sommerdæk der passer til dig?

 • Dæktest af sommerdæk i størrelserne 17 og 18 tommer, der passer til henholdsvis de populære SUV'er og til hurtige biler - eller biler, som bare ser hurtige ud. Se i vores dæktest, hvilke du skal vælge og hvilke, du skal gå udenom.

Hvad er sommerdæk?

 • Sommerdæktest 2020 1 Sommerdæk til de hurtige biler. De største dæk er alle i den klasse, man ofte betegner som UHP, hvilket står for Ultra... 2 Sommerdæk til store SUV'er. Trenden med store dæk har også ramt SUV’erne, og derfor har vi fundet en god dækstørrelse... 3 Resultatet af sommerdæktesten. PremiumContact 6 Intensa UHP 2 Azenis FK510 Potenza S001 Setulla S-Pace RU01 More ...

Hvad er et dæk?

 • Det er dæk, der dels er målrettet de bilejere, der lægger vægt på meget sportslige egenskaber, dels dem, der blot har en nyere bil, der er leveret fra fabrikken med dæk i denne moderne størrelse. Sådanne bilejere kommer der flere og flere af.

Hvad er den optimale dækstørrelse i sne?

 • Med hensyn til rullemodstanden, og dermed brændstofforbruget, var den optimale størrelse 16 tommer, mens de øvrige dækstørrelser krævede lidt ekstra energi for at rulle rundt. Konklusionen: I sne er de mindre og smalle dæk bedre egnede end de store og brede dæk.