:

Hvilken retning skal dæk vende?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvilken retning skal dæk vende?
  2. Hvor gammelt er et dæk?
  3. Hvad er bredden af et dæk?
  4. Er dækket mærket med dæklabel?
  5. Hvad er den nye mærkning af dæk?

Hvilken retning skal dæk vende?

Retningsbestemte dæk skal dreje i retningen vist med pilen på sidevæggen, når bilen kører fremad. Den eneste undtagelse til dette er kortvarig anvendelse af et reservedæk. Men man bør hurtigst muligt vende tilbage til den korrekte montering.

Hvor gammelt er et dæk?

  • Der er ingen regler for, hvor gammelt et dæk må være. Generelt bør de dog ikke bliver ældre end 10 år. Men det er især vigtigt, at være opmærksom på, at et dæk ældes løbende, og dækkes egenskaber forringes gradvist med tiden. Dertil kommer, at den dækteknologiske udvikling løber stærk i løbet af 10 år.

Hvad er bredden af et dæk?

  • Andre profilstørrelser markeres altid med en skråstreg efter bredden, for eksempel 165/70, hvor 70 er et udtryk for dæksidens højde i procent af bredden. For dæk til campingvogne og trailere gælder at dækket må belastes med 10 pct. mere end der et godtkendt til.

Er dækket mærket med dæklabel?

  • EU-mærkning af dæk - dæklabel Dæk, der skal sælges inden for EU, skal være mærket med EU's sikkerheds- og miljømærke. Det er dog ikke præget ind i dækket, men vil kun fremgå af en påklistret label og i markedsføringsmateriale. Den nye mærkning af dæk forholder sig til tre kriterier: Energieffektivitet.

Hvad er den nye mærkning af dæk?

  • Den nye mærkning af dæk forholder sig til tre kriterier: Energieffektivitet. Bedømmes ved at måle dækkets rullemodstand. Skala A til G Opbremsning på vådt underlag. Hvert skalatrin svarer til en øget bremselængde på op til seks meter, når der bremses ned fra 80 km/t.