:

Hvor lang tid er man øm efter bøjle?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor lang tid er man øm efter bøjle?
 2. Hvor lang tid tager det at få togskinner af?
 3. Hvad koster usynlig bøjle?
 4. Hvad kan man spise når man lige har fået bøjle på?
 5. Hvad skal man gøre hvis ens bøjle gør ondt?
 6. Hvor ondt gør det at få bøjle på?
 7. Hvor lang tid tager det at få fjernet sin bøjle?
 8. Hvor lang tid tager det at tage bøjlen af?
 9. Hvor meget koster en Invisalign?
 10. Hvad kan man ikke spise når man har togskinner?
 11. Kan man spise popcorn med bøjle?
 12. Kan man spise chips med bøjle?
 13. Hvor lang tid tager det at få rettet tænder?
 14. Hvad sker der når man får sin bøjle af?

Hvor lang tid er man øm efter bøjle?

Når bøjlerne har siddet en dags tid, bliver dine tænder som regel ømme. Det varer normalt en uge. Derefter har dine tænder vænnet sig til presset fra bøjlen. Når du så får strammet bøjlerne igen efter en månedstid, bliver tænderne ømme igen.

Hvor lang tid tager det at få togskinner af?

Hvor lang tid skal jeg have bøjle på? Det tager i gennemsnit 2 år at rettet tænder med fast bøjle, hvorefter du får nogle holdebøjler. Der limes ofte en tråd bag på fortænderne i over og underkæbe. Derudover får du en skinne eller plade til at sove med hver nat i omkring to år efter, bøjlen er taget af.

Hvad koster usynlig bøjle?

Prisen for tandregulering med Invisalign (usynlig bøjle) afhænger af kompleksiteten og dermed længden af din tandretning. For alligevel at give dig en idé, koster en behandling med Invisalign typisk mellem 30-45.000 kr. Er det kun få skævheder, der skal rettes, kan behandlingen koste fra 18.000 kr.

Hvad kan man spise når man lige har fået bøjle på?

Hvad må jeg spise, når jeg har bøjle? Når man har faste bøjler på, skal man undgå at spise hårde og seje ting. Man skal undgå at spise karameller, vingummi og lakrids og hårde ting som nødder, flæskesvær og hårde brødskorper. Man skal tænke sig om og være fornuftig, så kan man spise de fleste normale ting.

Hvad skal man gøre hvis ens bøjle gør ondt?

Du må forvente, at du har ømme tænder de første dage efter de besøg, hvor du har fået bøjlen på. Du kan tage smertestillende medicin fra håndkøb for at lindre smerterne. Spørg os, hvis du er i tvivl om no- get. Vi anbefaler, at du spiser blød mad, som du ikke skal tygge så meget, når dine tænder er ømme.

Hvor ondt gør det at få bøjle på?

Det gør normalt ikke ondt at få bøjler på eller af. Men al behandling er sædvanligvis forbundet med mere eller mindre ubehag. Oplevelsen er forskellig fra person til person. Når en bøjle strammes, er det normalt, at tænderne bliver ømme.

Hvor lang tid tager det at få fjernet sin bøjle?

Det tager ca. 1 år. Operation i din overkæbe/underkæbe eller begge to, afhængig af hvad der skal rettes. Den faste bøjle bliver siddende under operationen.

Hvor lang tid tager det at tage bøjlen af?

Behandling af voksne varer typisk fra ca. 6 – 24 måneder. Behandlingen varer som regel lidt længere end hos børn. Igennem hele din behandling kontrollerer og justerer vi bøjlen hver 6.

Hvor meget koster en Invisalign?

Prisen for behandling med Invisalign varierer fra 15-45.000 kr. Typisk vil en kortere behandling koste 30.000 kr., og en længere behandling vil koste 40.000 kr. Prisen afhænger dog af, hvor meget der skal rettes, hvor langt forløbet bliver, og hvor kompliceret det er.

Hvad kan man ikke spise når man har togskinner?

Hvadman ikke spise og drikke:

 • Alt hvad der er hårdt, sejt og klæbrigt.
 • Fex. lakrids, vingummi, karameller og tyggegummi.
 • Hårde æbler og gulerødder skal skæres ud i mundrette stykker.
 • Søde og syreholdige drikke skal begrænses. Munden skylles med vand efter indtagelse.

Kan man spise popcorn med bøjle?

Undgå fødevarer såsom popcorn, nødder, chips, tyggegummi, karameller og småkager. Og lad være med at tygge på isterninger. Alle disse ting kan beskadige bøjlen og forårsage huller i tænderne.

Kan man spise chips med bøjle?

vingummi, lakrids og karameller skal man holde sig fra. Den søde tand kan spise kage, chips, chokolade uden nødder, når der skal være fest.

Hvor lang tid tager det at få rettet tænder?

Det er forskelligt, hvor lang tid det tager at få rettet de skæve tænder, og der er forskel på om man er voksen eller barn. En tandregulering på voksne tager fra seks måneder til to år. Behandlingerne varer ofte lidt længere på voksne end på børn – ligesom det ofte er mere smertefuldt for voksne at få rettet tænderne.

Hvad sker der når man får sin bøjle af?

Når bøjlen er blevet fjernet, renses dine tænder for cement og plak . Herefter fremstilles en natskinne (retentionsskinne) efter et aftryk af dine tænder, så det opnåede resultat kan bibeholdes.