:

Hvorfor gør det ondt når jeg tygger?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvorfor gør det ondt når jeg tygger?
 2. Hvis en tandlæge laver fejl hvad gør man så?
 3. Hvor kan man klage over en tandlægeregning?
 4. Kan jeg klage over min tandlæge?
 5. Hvad er en privatpraktiserende tandlæge?
 6. Hvad er Masseter?
 7. Hvordan undgår man at spænde i kæben?

Hvorfor gør det ondt når jeg tygger?

De mest almindelige årsager til smerter er et cariesangreb i tanden, der er nået ind til nerven, hvor smerten er jagende og føles konstant eller kommer i bølger. Smerterne kan også skyldes, at noget af tanden er knækket af, og nerven er blottet; et træthedsbrud i tanden.

Hvis en tandlæge laver fejl hvad gør man så?

Hvis du er utilfreds med den sundhedsfaglige behandling, som du har modtaget hos en privatpraktiserende tandlæge, kan du sende en klage til Styrelsen for Patientklager. Tandlægeforeningen tager ikke imod klager over privatpraktiserende tandlæger.

Hvor kan man klage over en tandlægeregning?

Du kan klage til Styrelsen for Patientklager, hvis du er utilfreds med den sundhedsfaglige behandling, som du har fået hos en privatpraktiserende tandlæge.

Kan jeg klage over min tandlæge?

Du kan sende en klage til Styrelsen for Patientklager, hvis du er utilfreds med den sundhedsfaglige behandling, som du har modtaget hos en privat praktiserende tandlæge. Sundhedsfaglig behandling omfatter: Undersøgelse, diagnose og behandling. Information om og samtykke til behandling.

Hvad er en privatpraktiserende tandlæge?

Det gælder blandt andet regelmæssige tandeftersyn, tandrensning og røntgenbilleder hos en privatpraktiserende tandlæge. Der er også behandlinger, hvor den enkelte tandlæge sætter sin egen pris. I hovedreglen er det de mindre hyppige og større tandbehandlinger. Prisen kan svinge meget fra tandlæge til tandlæge.

Hvad er Masseter?

Masseter er en af de menneskelige tyggemuskler. Den ligger mellem kindbenet og bagsiden af underkæben og bruges til at bide.

Hvordan undgår man at spænde i kæben?

Øvelse 1

 1. Træk vejret dybt ned i maven og sænk skuldrene.
 2. Lad tungen finde ro i munden og underkæben spænde af.
 3. Hold fokus på dit åndedræt mens du slapper af i alle ansigtets muskler.
 4. Forestil dig at du giver mere og mere slip på spændinger for hver gang du ånder ud.