:

Hvad må diabetikere drikke?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad må diabetikere drikke?
 2. Kan diabetes drikke cola zero?
 3. Hvor meget skal blodsukkeret ligge på?
 4. Hvad gør alkohol ved diabetes?
 5. Hvad kan man drikke uden sukker?
 6. Hvorfor er Cola Zero usundt?
 7. Er der sukker i alkohol?
 8. Kan man få sukkerfri alkohol?
 9. Hvad alkohol er der mindst sukker i?

Hvad må diabetikere drikke?

Har man diabetes , bør man fortrinsvis vælge drikkevarer, der ikke påvirker blodsukkeret. Det kan være: Vand / mineralvand, danskvand m/u citrus, kaffe og the uden sukker evt. med sødetabletter, light sodavand, saftevand og icetea med højst 1 g kulhydrat /dl. færdigdrik.

Kan diabetes drikke cola zero?

Flere studier har antydet, at sødemidler fra light- og zeroprodukter kan være lige så risikofyldte at drikke, når vi taler om risikoen for at udvikle diabetes.

Hvor meget skal blodsukkeret ligge på?

Ideelt set skal blodsukkerniveauet helst ligge mellem 4 og 7 mmol/l inden et måltid og under 10 mmol/l to timer efter et måltid. Inden sengetid skal det ideelt være 6 mmol/l, men for mange med type 1-diabetes vil dette niveau imidlertid betyde stor risiko for lavt blodsukker (hypoglykæmi).

Hvad gør alkohol ved diabetes?

Når du har drukket alkohol, vil leveren være optaget af at nedbryde alkohol, og kapaciteten til at producere sukker vil være nedsat. Hvis du har type 1-diabetes, og du tager insulin som vanligt, vil insulinet sænke blodsukkeret. Hvis leverens produktion af nyt sukker da er lav, vil blodsukkeret kunne blive for lavt.

Hvad kan man drikke uden sukker?

Drikkevarer, der ikke påvirker blodsukkeret

 • Vand/mineralvand.
 • Danskvand med/uden citrus/danskvand med smag.
 • Kaffe og te uden sukker, men gerne med sødetabletter.
 • Light sodavand, saftevand og iste med maksimalt 1 gram kulhydrat pr. 100 ml færdigdrik.
20. jun. 2022

Hvorfor er Cola Zero usundt?

Selvom lightprodukter såsom Cola Light og Cola Zero ikke indeholder sukker, er det lavet af nogle andre ting, som heller ikke er sunde for kroppen. Ligesom ”almindelig” cola indeholder de også syre, som ætser tænderne. Derudover er der blandt andet sødemidlet Aspartam i.

Er der sukker i alkohol?

Når en gærcelle forbrænder sukker, får den mest energi ud af det, hvis der er ilt tilstede. Så omdanner gærcellen sukkeret helt til kuldioxid og vand. Men i et lukket gæringskar opbruger gærcellerne ilten. Nu får de mindre energi ud af sukkeret, og i stedet for kuldioxid og vand dannes der alkohol og kuldioxid.

Kan man få sukkerfri alkohol?

Hvorfor alkoholtolerancen nedsættes på LCHF/Keto, ved man ikke med sikkerhed, men et bud er, at det er fordi leveren er optaget af at omdanne fedt til ketonstoffer og derfor omsætter alkoholen langsommere.

Hvad alkohol er der mindst sukker i?

Oversigt over indhold. Alkohol indeholder mange kalorier, du får generelt færrest kalorier i vin og ren spiritus, mens de sukkerholdige ciders, stærke øl og Baileys er værst.