:

Hvad er sælgers ansvarsgrundlag ved forsinkelse?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er sælgers ansvarsgrundlag ved forsinkelse?
  2. Hvornår gælder garantien for din bil?
  3. Hvad dækker garantien for en bil?
  4. Hvad er en garanti på brugte varer?
  5. Hvad er garantilængden for en ny bil?

Hvad er sælgers ansvarsgrundlag ved forsinkelse?

Hvad er sælgers ansvarsgrundlag ved forsinkelse? - Ansvarsgrundlag ved specieskøb: Ifølge købeloven §23 skal sælger erstatte købers tab, medmindre sælger kan bevise sin uskyld.

Hvornår gælder garantien for din bil?

  • Hvis importøren har stillet garantien og det alene er producenten, som går konkurs, så gælder bilens garanti stadig. Hvis et værksted går konkurs, mens du har din bil til service eller reparation, så er det afgørende, at din bil kan individualiseres, fx via oplysning om stelnummer, registreringsnummer og/eller nøgler til bilen.

Hvad dækker garantien for en bil?

  • Hvad garantigiver har påtaget sig risikoen for, afhænger helt af garantiens formulering. Er der eksempelvis givet garanti på bilens motor, omfatter det ikke gearkassen. Men er der givet en "blank", uspecificeret garanti, omfatter den hele bilen.

Hvad er en garanti på brugte varer?

  • Garanti på brugte varer På brugte biler kan der være en garanti på fx tre-seks måneder. Den kan være med 100 % dækning eller faldende dækning, så dækningen fx er 100 % i den første måned, 50 % i den næste og derefter 25 %. Garantien vil ofte være begrænset til kun at dække dele af bilen.

Hvad er garantilængden for en ny bil?

  • Derfor mener FDM, at garantien på en ny bil som minimum bør være tre år eller 100.000 km. Sat på spidsen kan garantilængden anses som et fingerpeg om, hvor meget bilproducenten eller -importøren tror på sit eget produkt. Dog skal du ikke kun fokusere på længden af garantien.