:

Hvorfor er mine tænder begyndt at blive gennemsigtige?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvorfor er mine tænder begyndt at blive gennemsigtige?
  2. Kan man reparere emalje tænder?
  3. Hvorfor smuldrer mine tænder?
  4. Hvad kan misfarve tænder?
  5. Kan en tand rådne?
  6. Hvorfor bliver en tand blå?

Hvorfor er mine tænder begyndt at blive gennemsigtige?

Syreskader og Symptomer Med tiden vil den hvide emalje slides af, og derfor ser tænderne mere gule ud, da dentinen (tandbenet) har en mere gul farve. Kanterne på fortænderne kan forekomme blålig eller gennemsigtig, da emaljen er meget tynd her og nærmest bliver gennemsigtig.

Kan man reparere emalje tænder?

Når tænderne udsættes for syre, opløses den yderste del af tændernes emaljeoverflade. Jo stærkere syren er, og jo flere gange tænderne kommer i kontakt med syre, jo større emalje opløsning sker der. Og det hjælper ikke at børste tænder. Tabt emalje kan nemlig aldrig gendannes.

Hvorfor smuldrer mine tænder?

Hvis dine tænder har en meget forkert form eller tandemaljen eller tandrødderne smuldrer på grund af en medfødt fejl kræver det behandling. Nogle tænder er så dårlige, at du kan miste dem. Andre tænder kan få behov for keramikkroner i en tidlig alder for at bevare dem.

Hvad kan misfarve tænder?

Eksempler på drikkevarer der misfarver er; kaffe, te, iste, sodavand og nogle juicetyper. Der er også bestemte fødevarer som f. eks. lakrids, nogle krydderier og visse bærtyper der kan medføre gule tænder, hvis du spiser dem ofte eller i store mængder – og ikke husker at børste tænderne efter indtagelse.

Kan en tand rådne?

Der kan være mange årsager til at tænder kan se rådne ud, men de mest almindelige årsager er misfarvninger, caries, parodontose og slid. Der findes egentlig ikke decideret rådne tænder, men tænderne kan være så dårligt tilredt, at der ingen anden vej er end at trække dem ud.

Hvorfor bliver en tand blå?

Den blå misfarvning stammer fra en blødning i tanden og kan fjernes ved en rodbehandling, hvor tandlægen lægger et blegemiddel ind i selve tandkronen og på den måde får genskabt tandens naturlige farve. En tand, der har været udsat for et slag eller et fald, men hvor tand-nerven overlever, kan også blive misfarvet.