:

Kan man spise sig ud af sukkersyge?

Indholdsfortegnelse:

  1. Kan man spise sig ud af sukkersyge?
  2. Hvad er type 2 diabetes?
  3. Hvad sker der hvis man ikke passer sin sukkersyge?
  4. Kan man leve længe med diabetes?
  5. Hvad er forskellen på type 1 og type 2-diabetes?

Kan man spise sig ud af sukkersyge?

Der findes ikke nogen bestemt diæt, man skal spise ved diabetes. I princippet kan du spise al slags mad. Men du bør spise mad med et lavt indhold af fedt og ikke for meget sukker i hverdagen. Maden bør være rig på grøntsager og fisk, samt mindre fedt og sukker.

Hvad er type 2 diabetes?

Type 2-diabetes er en kronisk sygdom, hvor ens blodsukker er forhøjet, fordi kroppen enten ikke kan udnytte insulinen optimalt eller ikke producerer nok. Insulin hjælper cellerne med at optage sukkerstofferne fra den mad, vi spiser, så hvis ikke sukkerstofferne kan komme ind i cellerne, stiger blodsukkeret.

Hvad sker der hvis man ikke passer sin sukkersyge?

Hvis du ikke tager hensyn til din sygdom, har du øget risiko for alvorlige følgesygdomme, fx blodpropper, nedsat syn og dårligt blodomløb. Dårligt blodomløb kan i svære tilfælde gøre, at det kan blive nødvendigt med amputation af fx fod eller ben.

Kan man leve længe med diabetes?

Diabetes kan ikke helbredes, men hvis du passer godt på dig selv, sørger for at få omhyggelig og korrekt behandling og overholder dine besøg hos lægen, kan du leve et godt og langt liv med diabetes. Hvis dit blodsukker holdes på et normalt niveau, nedsættes risikoen for at udvikle følgesygdomme.

Hvad er forskellen på type 1 og type 2-diabetes?

Symptomerne på både type 1-diabetes 1 og type 2-diabetes er ekstrem tørst, hyppig vandladning eller kløe og træthed. Der er imidlertid den store forskel, at symptomerne viser sig hurtigt og voldsomt ved type 1-diabetes, mens de ofte kommer snigende ved type 2-diabetes.