:

Hvordan er man sikker på nettet?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan er man sikker på nettet?
 2. Hvordan foregår identitetstyveri?
 3. Kan man handle på nettet uden MitID?
 4. Hvilke sikkerhedsproblemer er der på nettet?
 5. Hvad skal man gøre ved identitetstyveri?
 6. Hvordan kan pas misbruges?
 7. Kan man både have MitID app og Kodeviser?
 8. Hvordan får man MitID uden netbank?
 9. Hvad gør politiet ved identitetstyveri?
 10. Kan man spærre sit CPR-nummer?
 11. Kan kopi af pas misbruges?
 12. Kan man misbruge pasnummer?
 13. Kan man have flere MitID på samme telefon?
 14. Kan man bruge nøgleviser til MitID?

Hvordan er man sikker på nettet?

Det er vigtigt, at computeren er beskyttet mod virus, og du skal tænke dig om, når du bevæger dig rundt i den digitale verden. Den bedste måde at beskytte com puteren på er at holde computerens styresystem og programmer opdate ret, bruge firewall og antivirusprogram.

Hvordan foregår identitetstyveri?

Borgerne har i mange år kunne udsættes for identitetstyveri på flere måder: gennemgang af affald (fx dokumenter med personlige oplysninger fra affaldet) tyveri (fx ID-kort, sundhedskort og kreditkort) bondefangeri (personligt eller via telefonen, hvor du lokkes til at give personlige oplysninger).

Kan man handle på nettet uden MitID?

NemID vil på sigt blive erstattet af MitID. Overgangen fra NemID til MitID foregår i trin. Først i løbet af 2022 kan du bruge MitID til nethandel. Du får besked, når du ikke længere skal bruge NemID.

Hvilke sikkerhedsproblemer er der på nettet?

De største trusler imod din sikkerhed internet. Malware: Ondsindet software der inficerer din computer. Virus, Adware, Spyware, Ransomware, Trojanske heste. Risiko for at få stjålet personlige oplysninger.

Hvad skal man gøre ved identitetstyveri?

For alle identitetstyverier gælder, at du skal kontakte det lokale politi og indgive en anmeldelse. Identitetstyverier vil afhængig af fremgangsmåde være omfattet af: Straffelovens § 171 – dokumentfalsk – bøde eller fængsel op til 2 år. Straffelovens § 263 – hacking – bøde eller fængsel op til 1 år og 6 måneder.

Hvordan kan pas misbruges?

Det kræver bare, at du opretter en kreditadvarsel. Identitetstyve er kriminelle, som misbruger dine personlige oplysninger til for eksempel at optage forbrugslån i dit navn. Hvis du har mistet dit pas, kørekort eller sundhedskort, er der en risiko for, at identitetstyve kan misbruge din identitet.

Kan man både have MitID app og Kodeviser?

Man kan bruge MitID app med et swipe eller få sine koder via MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser. Disse muligheder er gratis at få og bruge. MitID app: MitID er først og fremmest en app til smartphone eller tablet.

Hvordan får man MitID uden netbank?

Hvis du hverken har net- eller mobilbank, kan du få MitID via MitID.dk. Det forudsætter, at dine ID-oplysninger i NemID er opdaterede. Hvis du skal opdatere dine ID-oplysninger, har du formentligt allerede modtaget besked om det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Hvad gør politiet ved identitetstyveri?

Meld tyveriet til politiet Tyveri og bedrageri eller andre kriminelle forhold, hvor dine personlige oplysninger er blevet stjålet, bør altid meldes til politiet. For alle identitetstyverier gælder, at du skal kontakte det lokale politi og indgive en anmeldelse.

Kan man spærre sit CPR-nummer?

Undersøg mulighederne for et nyt CPR-nummer Du kan ikke få et nyt, hvis fx din pung er blevet stålet, og du frygter, at CPR-nummeret kan blive misbrugt. Der skal være tale om konkret misbrug af din identitet. Du skal sende anmodningen til Økonomi- og Indenrigsministeriets CPR-kontor.

Kan kopi af pas misbruges?

Hvis man sender kopi af pas, kørekort eller sygesikringsbevis kan det misbruges til identitetstyveri, hvor andre kan købe varer i dit navn på nettet. Det kan som ejer af identiteten være svært at bevise, at det ikke er dig, der har handlet og derfor fraråder vi at man sender kopi billede-ID og sygesikringsbevis.

Kan man misbruge pasnummer?

Han fortæller, at kriminelle kan misbruge oplysninger som pasnummer til for eksempel at oprette et falskt pas, fordi pasnummeret er unikt og stadig aktivt. Desuden kan pasoplysninger bruges til nærmest uendelige former for misbrug. For eksempel kan man flyve til andre lande på et pasnummer, der tilhører en anden.

Kan man have flere MitID på samme telefon?

Flere brugere på samme MitID app Det kan også være, at I er flere personer i den samme husstand, som benytter den samme tablet. I så fald kan I ikke bruge fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse, men skal have hver jeres bruger-ID og PIN-kode til MitID appen, som I ikke må dele med hinanden.

Kan man bruge nøgleviser til MitID?

Login med kodeviser Du kan også logge på med en kodeviser. På kodeviserens skærm bliver der vist en engangskode, som du skal taste ind, når du bruger MitID. Næsten som du kender det fra nøglekortet. Kodeviseren er en lille elektronisk dims, som er ti gram tung og seks centimeter lang.