:

Hvor tit skal man rense sit køleskab?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor tit skal man rense sit køleskab?
  2. Hvordan gør man sit køleskab rent?
  3. Hvordan fjerner man mug i køleskab?
  4. Hvordan man fjerne lugten fra fryseren?
  5. Hvorfor lugter et køleskab?

Hvor tit skal man rense sit køleskab?

Dit køleskab har brug for en grundig rengøring hver tredje måned. Men det betyder ikke at du kun skal gøre noget hver tredje måned. Sørg for løbende at smide gamle madvarer ud, og tør hylderne af med en karklud når du kan se, der er brug for det.

Hvordan gør man sit køleskab rent?

Vask køleskabet både udvendigt og indvendigt med varmt vand og opvaskemiddel og skyl efter med koldt vand. Rens afløbshullet bagerst i køleskabet i renden under køleelementet med en vatpind eller piberenser. Fjern madrester og lignende fra renden under køleelementet, så vandet igen kan løbe fra.

Hvordan fjerner man mug i køleskab?

Er der skimmelsvamp i køleskabet fra fordærvede madvarer, kan du nemt rengøre skimmelsvamp med rodalon. Kom rodalon på en klud og vask destinationen i køleskabet med skimmesvamp godt ned og skyl efter med koldt vand.

Hvordan man fjerne lugten fra fryseren?

Luk skabet og lad det stå 3-4 timer, og vask derefter med varmt vand. Det er også muligt, at et desinfektionsmiddel fx Rodalon® kan fjerne den dårlige lugt. Hvis lugten ikke kan fjernes, skal du kontakte jeres forsikringsselskab, da det er muligt, at familieforsikringen dækker tabet af fryseren.

Hvorfor lugter et køleskab?

Hvis dit køleskab lugter, er det en god idé at starte med at tjekke, om dine madvarer er opbevaret forsvarligt og lufttæt, og om der er varer, der har overskredet deres udløbsdato. Derudover bør du ikke overfylde køleskabet. Du bør også tjekke, om der er spildte madvarer, og om køleskabet er helt tørt.