:

Hvordan får man sit knæ ud af led?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvordan får man sit knæ ud af led?
  2. Hvor lang tid tager et vrid i knæet?
  3. Hvordan føles et vrid i knæet?
  4. Hvad gør man ved en løs knæskal?
  5. Hvad gør man hvis man har slået knæet?

Hvordan får man sit knæ ud af led?

Normalt ligger knæskallen på knæets forside i en fordybning mellem de to lårbensknoer. I uheldige tilfælde kan knæskallen glide ud af denne fordybning. Dette kalder man at knæskallen "går af led". Knæskallen flytter sig ud på knæets yderside og kan først flyttes på plads, når knæet er strakt.

Hvor lang tid tager et vrid i knæet?

Lettere og moderate skader bliver som regel normale igen efter 2-3 måneder, og du må genoptage kontaktsport efter 4-6 måneder. Ved de mest alvorlige skader afhænger langtidsudsigterne af de andre skader, som eventuelt er sket i knæet ved samme ulykke.

Hvordan føles et vrid i knæet?

Det mest almindelige symptom er stærke, oftest stikkende smerter i knæet. Smerten vil som regel komme og gå, og den kan blive værre af fysisk belastning. Smerter udløses især ved rotationer i knæet. Det kan derfor være svært at vende sig i sengen.

Hvad gør man ved en løs knæskal?

Knæskallen glider normalt i en fure midt på lårbensknoen, men ved løs knæskal glider den ud til siden og det kan medføre knæsvigt og smerter. I nogle tilfælde kan du klare dig med en bandage og træning af musklerne omkring knæskallen, men ved gen- tagne ledskred kan operation være en god ide.

Hvad gør man hvis man har slået knæet?

Hvilken behandling er der? Brud i knæet giver som regel mange smerter, og det er ofte nødvendigt med smertestillende behandling. Det er brudtypen, som afgør den videre behandling. Ved uforskudte brud kan behandlingen bestå af gips eller anden form for bandage.