:

Kan man være sin egen læge?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan man være sin egen læge?
 2. Hvordan finder man en læges ydernummer?
 3. Kan man blive testet hos egen læge?
 4. Hvor mange ydernumre er der?
 5. Hvem ejer ydernummer?
 6. Hvordan får man et ydernummer fysioterapi?
 7. Hvad er almen?
 8. Hvad betyder i praksis?
 9. Kan man få en PCR-test ved egen læge?
 10. Hvornår skal man lade sig Coronateste?
 11. Hvor gammel skal man være for selv at gå til læge?

Kan man være sin egen læge?

Svar: Som udgangspunkt bestemmer du selv, hvor i landet, at du ønsker at være praktiserende læge. Du skal dog købe eller få tildelt et ydernummer af regionen det pågældende sted, hvor du ønsker at drive praksis.

Hvordan finder man en læges ydernummer?

Hvis du er på sundhedsdatanettet, kan du se dine SOR data. Klik på dette link: https://sor2.sum.dsdn.dk/SorLogin/login. tryk på "Gæsteadgang" og derefter "Søg efter Enhed". Prøv at søge via feltet Enhedens ydernummer eller lav en fri-tekst søgning på f.

Kan man blive testet hos egen læge?

Lægen sørger for, at der bliver udfyldt og udleveret et fysisk certifikat for PCR-test til ikke-digitale borgere. Ydelseskode 4499 benyttes. Honoraret på 250 kr. (april 2021-niveau) dækker udfyldelse og udlevering af certifikat.

Hvor mange ydernumre er der?

Foruden den åbenlyse model hvor én læge ejer og driver op til seks ydernumre, er det også muligt at drive ekstra ydernumre i form af et alment lægeselskab, som flere læger driver sammen.

Hvem ejer ydernummer?

Ydernummeret/ kapaciteten tilhører ikke lejeren personligt, men er tilknyttet klinikken. Lejeren er dog selvstændigt disponerende og ansvarlig for kapaciteten på ydernummeret i den tid, hvor lejeren praktiserer på ydernummeret/ kapaciteten. Aftaler mellem ejer(e) og lejer skal være i overensstemmelse med dette princip.

Hvordan får man et ydernummer fysioterapi?

Fysioterapeuter med ydernummer er selvstændigt tilsluttet overenskomsten og kan have status som ejere, lejere eller mobile (uden fast klinikadresse). En fysioterapeut kan også have status som ansat, men så har fysioterapeuten ikke sit eget ydernummer.

Hvad er almen?

Almen betyder ifølge samme ordbog 'som gælder for de fleste eller alle mennesker', og den angiver at ordet er synonymt med almindelig. Eksemplerne er ”almen interesse” og ”alment accepteret”, men det angives ikke at mennesker kan være ”almene”.

Hvad betyder i praksis?

I en bredere betydning betegner praksis en handling udført af fornuftsvæsener; dyr kan ikke "handle". I en snævrere, specifikt aristotelisk betydning betegner praksis en handling, hvis værdi ligger i handlingen selv, modsat poiesis (frembringen).

Kan man få en PCR-test ved egen læge?

Lægen sørger for, at der bliver udfyldt og udleveret et fysisk certifikat for PCR-test til ikke-digitale borgere. Ydelseskode 4499 benyttes. Honoraret på 250 kr. (april 2021-niveau) dækker udfyldelse og udlevering af certifikat.

Hvornår skal man lade sig Coronateste?

Børn under 2 år kan blive testet for covid-19 på udvalgte steder. Dit barn skal have en henvisning fra en læge, før det kan blive testet.

Hvor gammel skal man være for selv at gå til læge?

Du kan selv bestille tid hos lægen, hvis du har noget, du gerne vil snakke om. Hvis du er under 18 år, har lægen ikke tavshedspligt over for dine forældrene (forældremyndighedens indehaver). Som udgangspunkt skal forældre informeres om deres børns forhold og sundhed.