:

Kan aske blive til diamant?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan aske blive til diamant?
 2. Kan man blive til en diamant?
 3. Kan man lave sin egen diamant?
 4. Hvor mange diamanter er tilslebne?
 5. Hvad er en karat diamant?
 6. Hvad er syntetiske diamanter?
 7. Hvor store er verdens største diamanter?

Kan aske blive til diamant?

Den fantasi har de i USA og andre frisindede lande gjort til virkelighed i mange år. Her kan du få omdannet asken efter kremering til en diamant. En proces, der kræver omtrent 200 gram aske og tager ca. ni måneder, førend der i sidste ende kommer en eller flere syntetiske diamanter ud af det.

Kan man blive til en diamant?

Du kan vælge at blive en hvid, orange, gul, blå eller rød diamant. Afhængig af, hvor stor du vil være, hvilken farve, og hvordan du vil slibes, koster du fra 25.0.000 kr. I Heart In Diamond laboratoriet i England tager det mellem 70 -120 dage.

Kan man lave sin egen diamant?

Naturlige diamanter skabes cirka 160-200 km under jordens overflade. Processen tager flere milioner år (nogle gange miliarder) og sker inde i jordens kerne, hvor de helt rette forhold, varme og tryk, er tilstede for at skabe disse fantastiske sten.

Hvor mange diamanter er tilslebne?

 • Kopier af de tilslebne dele fra Cullinan-diamanten. Verdens største er Cullinan-diamanten, oprindelig på 621,35 g, fundet i Sydafrika i 1905 og senere spaltet i ni smykkesten. Men de fleste diamanter er små eller urene, og anvendes i industrien som skære- eller boremateriale.

Hvad er en karat diamant?

 • Diamanten vurderes ud fra det, der på engelsk kaldes de 4 C'er, nemlig: 1 Carat: Karat. En karat er 0,20 gram, og målet stammer fra kernen i frugten fra johannesbrødtræet. I gamle dage anvendtes... 2 Clarity: Klarhed. Næsten alle diamanter indeholder små partikler, som er kommet ind i diamanten, da den blev dannet. Jo... 3 Colour: Farve. Diamanter findes i flere farver, men... More ...

Hvad er syntetiske diamanter?

 • Syntetiske diamanter 1 Karbon. Den mest populære form for syntetiske diamanter er lavet ud fra det præcis samme materiale som rigtige... 2 Cubic Zirconia (Zirconium Dioxide). En Cubic zirconia er ikke en diamant. Det er en diamant erstatning. Dette er et... 3 Moissanite (Silicon Carbide). Ligesom cubic zirconia, så en moissanite en diamant erstatning. De deler en del ligheder... More ...

Hvor store er verdens største diamanter?

 • Verdens største er Cullinan-diamanten, oprindelig på 621,35 g, fundet i Sydafrika i 1905 og senere spaltet i ni smykkesten. Men de fleste diamanter er små eller urene, og anvendes i industrien som skære- eller boremateriale. Der er forekomster i Sydafrika og Congo, i Australien, Sibirien, Canada og Brasilien.