:

Kan voksne få væske i Mellomøret?

Indholdsfortegnelse:

  1. Kan voksne få væske i Mellomøret?
  2. Hvad er benæder i øret?
  3. Hvad gør man med væske i øret?
  4. Kan man dø af benæder?
  5. Er Kolesteatom farligt?

Kan voksne få væske i Mellomøret?

Voksne kan også få væske i mellemøret, som regel efter en infektion i de øvre luftveje. Nogle personer har større risiko for at få væske i mellemøret: Ved forstørret lymfevæv i næsesvælget - også kaldet børnepolypper. Ved dårlig funktion af øretrompeten.

Hvad er benæder i øret?

Et kolesteatom, som nogle stadig kalder "benæder", er en tilstand, hvor huden i øregangen eller på trommehindens udside vokser ind i mellemøret. I mellemøret er der normalt slimhindebeklædning, men hvis der på en af flere mulige måder kommer hud ind i mellemøret, virker denne hud som et fremmedlegeme.

Hvad gør man med væske i øret?

Hvad er behandlingen?

  1. Væske i mellemøret aftager med tiden oftest af sig selv.
  2. Man bør derfor vente med eventuel dræn-behandling i mindst 3 måneder. Kontrol og opfølgning bør sikres.
  3. Dræn i trommehinden kan overvejes ved symptomer og væske i mellemøret af mere end 3 måneders varighed.
26. mar. 2021

Kan man dø af benæder?

Spredning af infektion til nerven, der styrer ansigtets muskler medførende lammelse af ansigtsmuskler . Spredning af infektion til hjernens hinder ( Hjernehindebetændelse ) eller selve hjernen, hvilket i værste fald kan medføre døden.

Er Kolesteatom farligt?

Større mellemørekolesteatomer kan ud over at ødelægge de små øreknogler også ødelægge knoglen ind til ligevægtsorganet, ansigtsnerven og til hjernen. Dette kan medføre svimmelhed, lammelse af ansigtsmuskulaturen i den ene side, hovedpine og symptomer på hjernehindebetændelse.