Kan man stå uden læge?
Indholdsfortegnelse:
- Kan man stå uden læge?
- Hvis en udlænding bliver syg i Danmark?
- Kan man gå til lægen i Danmark?
- Hvor meget koster privat læge?
- Kan jeg gå til læge i Danmark når jeg bor i udlandet?
Kan man stå uden læge?
Myte 4: Partnerskabsklinikken – over 130.000 danskere står uden egen eller rigtig læge. Ofte kan man læse i medierne om mange tusinde danskere, der står ”uden egen læge” eller endnu værre uden en ”rigtig” læge. At betegne læger som værende ”rigtige” implicerer direkte, at der også eksisterer ”forkerte” læger.
Hvis en udlænding bliver syg i Danmark?
Under dit ophold i Danmark har du som udlænding ret til akutte sundhedsydelser, som er nødvendige (herunder nødvendig undersøgelse og behandling hos en praktiserende læge), hvis du er dækket af den offentlige sygesikring i et andet EU/EØS-land (dvs. EU-landene samt Island, Norge og Liechtenstein) eller Schweiz.
Kan man gå til lægen i Danmark?
Hvis du er dækket af en offentlig sygeforsikring i et andet EU/EØS-land, har du adgang til at søge offentlige behandlinger i Danmark. Du kan blive bedt om at dokumentere, at du er dækket af en offentlig sygeforsikring. Dokumentation kan fx være dit EU-sygesikringskort.
Hvor meget koster privat læge?
Priserne for et besøg af Privatlægen ligger mellem kr. 1.500 og kr. 2.500 afhængig af postnummer.
Kan jeg gå til læge i Danmark når jeg bor i udlandet?
Hvis man er dansk statsborger og bor i udlandet, har man som udgangspunkt ikke ret til planlagt behandling i Danmark. Undtagen hvis man har ret til det særlige sundhedskort. Retten til behandling følger det land, man er bosat i, og ikke nationaliteten.