:

Hvorfor kan jeg ikke læse min journal?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvorfor kan jeg ikke læse min journal?
 2. Hvordan får min nye læge min journal?
 3. Hvem er min gamle læge?
 4. Hvor kan man se notater fra lægen?
 5. Kan alle læger se min journal?
 6. Kan man få slettet sin journal?
 7. Kan man finde gamle journaler?
 8. Hvor finder jeg min journal?
 9. Kan man se hvem der læser ens journal?
 10. Hvem kan se min patientjournal?
 11. Hvem har ret til at se mine sundhedsoplysninger?

Hvorfor kan jeg ikke læse min journal?

Hvis du får afslag eller begrænset indsigt, skal du have en skriftlig begrundelse. Du kan få aktindsigt ved at læse journalen, mens du er hos lægen, andre privatpraktiserende sundhedspersoner eller på sygehuset. Det har den fordel, at du med det samme kan få forklaret det, der står.

Hvordan får min nye læge min journal?

Når du skifter læge, skal du beslutte, om du vil have din journal overført til din nye læge. Hvis du ikke ønsker at din nye læge får adgang til din journal, kan du sætte kryds i ”Min læge skal ikke have overdraget journal”.

Hvem er min gamle læge?

Du kan finde de sundhedsdata, som sundhedsvæsenet har samlet om dig, på henholdsvis minsundhedsplatform.dk, sundhed.dk og Min Læge....

 • Min log. Her kan du se, hvem der har været inde og se din journal. ...
 • Historik. ...
 • Kommende aftaler: Du kan se de aftaler, du har på hospitalet.
29. nov. 2021

Hvor kan man se notater fra lægen?

Som praktiserende læge eller speciallæge får du via e-journalen adgang til patienters elektroniske patientjournaler på tværs af sygehuse og regioner. Du kan finde oplysninger om behandlingsforløb, diagnoser, notater samt epikriser.

Kan alle læger se min journal?

Ansatte i sundhedsvæsenet har lovlig adgang til dine sundhedsoplysninger, hvis du er i aktuel behandling. Kun den læge, sygeplejerske eller lægesekretær, der er involveret i din behandling, kan få lovlig adgang til dine sundhedsdata.

Kan man få slettet sin journal?

I bekendtgørelse om autoriserede sundhedspersoners patientjournaler står der: Oplysninger i patientjournalen må ikke slettes eller gøres ulæselige. Er det nødvendigt at rette eller tilføje i patientjournalen, skal det ske på en sådan måde, at den oprindelige tekst bevares.

Kan man finde gamle journaler?

Ønsker du at se en patientjournal, der er afsluttet for under 75 år siden, skal du søge Rigsarkivet om adgang med oplysninger om patientens navn og fødselsdato, ca. indlæggelsestidspunkt og sygehus/afdeling.

Hvor finder jeg min journal?

På sundhed.dk ligger din e-journal fra alle de offentlige hospitaler, du er eller har været i kontakt med. Der er tale om udskrivningsbreve, som vi også kalder for epikriser, og lægenotater fra din elektroniske patientjournal.

Kan man se hvem der læser ens journal?

Ifølge sundhedsmyndighederne kender kun en lille del af befolkningen den funktion, hvor du kan tjekke, hvem der har kigget i din journal. På Sundhed.dk kan du selv tjekke din log og se, hvem der har tilgået din journal og medicinoplysninger (arkivfoto).

Hvem kan se min patientjournal?

Udover dig er det kun sundhedspersonalet på hospitalet, praktiserende læger og speciallæger, der har adgang til journaldata i din e-journal. I din sundhedsjournal findes menupunktet 'Log', hvor du kan du se, hvem der har kigget i din e-journal. Det kan være læger, laboranter, apotekere m.m.

Hvem har ret til at se mine sundhedsoplysninger?

Ansatte i sundhedsvæsenet har lovlig adgang til dine sundhedsoplysninger, hvis du er i aktuel behandling. Kun den læge, sygeplejerske eller lægesekretær, der er involveret i din behandling, kan få lovlig adgang til dine sundhedsdata.