:

Hvad kan en dokumentarfilm?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad kan en dokumentarfilm?
 2. Hvilke Dokumentargenre findes der?
 3. Hvad karakteriserer den autoritative fortælleform?
 4. Hvor lang tid har en dokumentarfilm?
 5. Hvad er en dokumentar?
 6. Hvad er dokumentarfilm og spillefilm?

Hvad kan en dokumentarfilm?

Forskellige genrer Dokumentarfilm kan fx være belærende, politiske, propagandistiske, observerende, informerende, poetiske og personlige. Nogle dokumentarfilm bruger interviews og en fortæller, andre gør ikke. Det afhænger af, hvad formålet med filmen er, og hvad instruktøren vil vise i sin film.

Hvilke Dokumentargenre findes der?

Vi har valgt 5 ud, som er nogle af de mest almindelige.

 1. Den klassiske dokumentar. Den klassiske dokumentarfilm vil vise og informere os om et emne eller en sag. ...
 2. Den observerende dokumentar. Den prøver at afsløre virkeligheden (sandheden) ...
 3. Den poetiske dokumentar. ...
 4. Den dramatiserede dokumentar. ...
 5. Den deltagende dokumentar.

Hvad karakteriserer den autoritative fortælleform?

Den autoritative dokumentar I denne type dokumentar fremlægger man en bestemt sag eller et motiv, man dokumenterer, argumenterer, skildrer årsager og sammenhænge, og formålet er at oplyse eller forklare modtageren noget.

Hvor lang tid har en dokumentarfilm?

 • En dokumentarfilm har som regel en længere produktionstid end en tv-dokumentar, hvilket betyder, at man som regel går ”dybere” ned i sit emne eller sin historie. En dokumentarfilm er i højere grad et personligt projekt for instruktøren, som er mere synlig og knyttet til filmen.

Hvad er en dokumentar?

 • Analyse af en dokumentar Dokumentaren ’dokumenterer’ noget fra virkeligheden, som regel inden for et emne af samfundsmæssig relevans. At dokumentere er det samme som at fremlægge beviser og argumenter. Derfor handler en analyse af en dokumentarfilm grundlæggende om at vise:

Hvad er dokumentarfilm og spillefilm?

 • Dokumentarfilm og spillefilm 1 En dokumentarfilm adskiller sig fra en spillefilm, ved at den tager udgangspunkt i virkelige historier og mennesker i modsætning til spillefilmen, som bygger på et opdigtet manuskript. 2 I en dokumentarfilm er de medvirkende virkelige mennesker, som enten lever eller har levet, mens spillefilmens karakterer er konstruerede og fiktive. 3 Selv om grænserne for, hvordan en dokumentarfilm og en spillefilm ser ud, er flydende, har nogle æstetiske formelementer været regnet for dokumentariske, og andre for fiktive. ...