:

Hvad skal en medicinliste indeholde?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad skal en medicinliste indeholde?
  2. Hvad er medicingennemgang?
  3. Hvad er en delegeret ordination?
  4. Er Dolol stærkere end morfin?
  5. Kan tandlæger udskrive penicillin?

Hvad skal en medicinliste indeholde?

Medicinlisten skal både omfatte receptpligtig medicin og naturlægemidler, kosttilskud og håndkøbsmedicin. Det gælder både dosisdispenseret medicin og medicin dispenseret af personalet samt medicin, som patienten selv eller pårørende administrerer.

Hvad er medicingennemgang?

Medicingennemgang er en struktureret og kritisk gennemgang af patientens samlede lægemiddelbehandling. Formålet er at opti- mere lægemiddelbehandlingen for den enkelte patient. Forud for en medicingennemgang foretages en medicinanamnese.

Hvad er en delegeret ordination?

Delegation betyder kort overdragelse af en opgave til en anden person. Delegation foregår på mange niveauer og inden for mange områder i sundhedssektoren. Konkret betyder det, at der fx på plejecentre foretages mange sundhedsopgaver, som i udgangspunktet er opgaver kun lægen må varetage.

Er Dolol stærkere end morfin?

Stoffet tramadol har dels samme virkning som morfin, blot en del svagere, og dels en virkning på andre signalstoffer i nervesystemet. Midlerne anvendes mod stærke og moderate smerter.

Kan tandlæger udskrive penicillin?

Har du tandpine og feber, så kan du have brug for penicillin. Du kan ikke få udskrevet en recept på penicillin af tandlægen uden at have besøgt tandlægeklinikken. Så kontakt din tandlæge, hvis du mistænker, at du kunne have brug for penicillin.