:

Hvad sker der hvis en hund brækker benet?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad sker der hvis en hund brækker benet?
  2. Kan en hund brække halen?
  3. Hvis en hund halter?
  4. Hvad gør man ved en brækket hale?
  5. Hvorfor har min hund ondt i halen?

Hvad sker der hvis en hund brækker benet?

De fleste ukomplicerede brud heler på 3-4 uger. Det er meget vigtigt, at hunden får ro, så knogleenderne ikke flytter sig i forhold til hinanden. For megen bevægelse kan skabe ustabilitet på brudstedet og medføre en dårlig eller mangelfuld sammenvoksning. Det vil give et dårligt fungerende ben og ømhed ved bevægelse.

Kan en hund brække halen?

Hvis din hunds hale dingler livløst efter den, skal du altid opsøge en dyrlæge, da der kan være andre årsager til en slap hale. Dyrlægen kan stille en sikker diagnose, så din hund får den rette behandling med det samme.

Hvis en hund halter?

Når en hund halter på et forben skyldes det oftest en forstuvet tå, et stik eller rift fra sten eller torne. Hos unge hunde kan det desuden skyldes albueledsdysplasi (AD) eller skulderledsdysplasi. Ældre hunde over 5-7 år kan også halte af gigtsmerter. Hunde har hverken korsbånd, knæskaller eller HD i forbenet.

Hvad gør man ved en brækket hale?

Når diagnosen er fastslået, er behandlingen ro og smertelindrende medicin, og terapeutisk laserbehandling, der samtidig også virker på hævelsen og irritationen i musklerne.

Hvorfor har min hund ondt i halen?

Halelammelse, der også kaldes water tail eller svømmehale, forårsages sandsynligvis af akut betændelse i halerodens nerver, og det opstår, når hundens bagende bliver kølet ned. Det er meget smertefuldt for hunden, og halen hænger lige ned uden at logre.