:

Hvordan analysere man en tv dokumentar?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan analysere man en tv dokumentar?
 2. Hvordan skriver man en god dokumentar analyse?
 3. Hvad er berettermodellen og hvad kan man bruge den til?
 4. Hvordan dokumentarfilm ser ud?
 5. Hvordan analyseres en dokumentarfilm?
 6. Hvad er en dokumentar?
 7. Hvad er dokumentarfilm og spillefilm?

Hvordan analysere man en tv dokumentar?

Dokumentarfilm

 1. Info. Titel. Hvad hedder dokumentarfilmen? Bag kameraet. ...
 2. Komposition. Indre komposition (handling) Emne. Hvilket emne behandler dokumentaren? ...
 3. Personer. Fortæller. Hvem er fortælleren i dokumentarfilmen? ...
 4. Miljø / tid. Miljø Hvor foregår dokumentaren? ...
 5. Virkemidler.

Hvordan skriver man en god dokumentar analyse?

Samspil mellem form, indhold og stil: Prøv at finde nogle scener eller sekvenser, hvor samspillet mellem filmens virkemidler og historiens indhold og motiv fungerer særlig godt....Stil:

 1. klipperytme,
 2. kamerabevægelser,
 3. kameravinkler,
 4. slow- og fastmotion,
 5. lys,
 6. reallyd,
 7. underlægningsmusik.
 8. lydeffekter.

Hvad er berettermodellen og hvad kan man bruge den til?

Berettermodellen er en analysemodel. Den giver overblik over historiens forløb og spændingsopbygningen i en film. Mange film har næsten samme forløb, når det gælder opbygning af fortælling og spænding. Berettermodellen viser dette forløb.

Hvordan dokumentarfilm ser ud?

 • Men dokumentarfilm ser meget forskellige ud. Det dokumentariske ”udtryk” har ændret sig i forhold til, hvilket teknisk udstyr man til enhver tid har haft til rådighed, hvad man har villet fortælle, og hvilken rolle man har tillagt dokumentarfilmen i forhold til den sociale, kulturelle og politiske virkelighed.

Hvordan analyseres en dokumentarfilm?

 • En dokumentarfilm analyseres på nogle måder ligesom en fiktionsfilm, men der er også forskelle. Ligesom i en fiktionsfilm ser man på filmiske virkemidler som kameraføring og klipning, men man analyserer rent indholdsmæssigt noget andet i en dokumentar end i en fiktionsfilm.

Hvad er en dokumentar?

 • Analyse af en dokumentar Dokumentaren ’dokumenterer’ noget fra virkeligheden, som regel inden for et emne af samfundsmæssig relevans. At dokumentere er det samme som at fremlægge beviser og argumenter. Derfor handler en analyse af en dokumentarfilm grundlæggende om at vise:

Hvad er dokumentarfilm og spillefilm?

 • Dokumentarfilm og spillefilm 1 En dokumentarfilm adskiller sig fra en spillefilm, ved at den tager udgangspunkt i virkelige historier og mennesker i modsætning til spillefilmen, som bygger på et opdigtet manuskript. 2 I en dokumentarfilm er de medvirkende virkelige mennesker, som enten lever eller har levet, mens spillefilmens karakterer er konstruerede og fiktive. 3 Selv om grænserne for, hvordan en dokumentarfilm og en spillefilm ser ud, er flydende, har nogle æstetiske formelementer været regnet for dokumentariske, og andre for fiktive. ...