:

Hvilken race er en løve?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvilken race er en løve?
  2. Kan Løven klatre i træer?
  3. Er løven en kat?
  4. Hvordan laver Løver jager?
  5. Hvad kan en voksen løve æde?

Hvilken race er en løve?

Løven (latin: Panthera leo) er en af de fem store katte i slægten Panthera og et medlem af kattefamilien. Det er den næststørste nulevende katteart efter tigeren, hvor nogle hanner kan veje over 250 kg.

Kan Løven klatre i træer?

  • Løver kan være aktive hele døgnet, men det er mest i skumringen og om natten at de helt på toppen. Både deres syn, høresans og lugtesans er fremragende. Selv om løven er en kat, så er den ikke god til at klatre i træer; den nærmere springer op i træerne end at den klatrer.

Er løven en kat?

  • Selv om løven er en kat, så er den ikke god til at klatre i træer; den nærmere springer op i træerne end at den klatrer. Løven har en del forskellige ”stemmer” som den bruger til at kommunikere, men det kendteste er vel nok den brøl, som kan hører op til 9 km væk.

Hvordan laver Løver jager?

  • Løver jager ved at snige sig ind på deres bytte. Det foregår ved at gå eller kravle langsomt hen mod byttet mens de udnytter vegetationen til at gemme sig. Når de er tæt nok på, styrter de frem mod byttedyret og prøver at fange det i en kort spurt.

Hvad kan en voksen løve æde?

  • Det drejer sig blandt andet om gnuer, impalaer, antiloper, giraffer, bøfler, vildsvin og zebraer. De tager også gerne ådsler, og kan de jage et andet rovdyr væk fra dens bytte, gør de også gerne det. En voksen løve kan æde helt op til 40 kg i et enkelt måltid.