:

Kan en hund leve uden korsbånd?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan en hund leve uden korsbånd?
 2. Hvad koster en korsbåndsoperation på en hund?
 3. Kan et korsbånd hele?
 4. Hvor sidder forreste korsbånd?
 5. Hvad koster en operation på en hund?
 6. Kan man gå på et overrevet korsbånd?
 7. Hvor lang tid tager et overrevet korsbånd?

Kan en hund leve uden korsbånd?

En korsbåndskade kaldes også cruciatum ruptur og skaden betyder at korsbåndet er enten delvist overrevet eller helt overrevet. Prognosen er god hos de fleste hunde, hvis hunden opereres og genoptrænes. På bagbenet findes to krydsende ledbånd, som kaldes korsbånd.

Hvad koster en korsbåndsoperation på en hund?

Priseksempler på typiske operationer* Korsbåndsoperation: ca. 14.000 kr. for de små hunde og katte. Til større hunde anbefales TTA-operation i vores afdelingen i Randers, pris 20.000 kr.

Kan et korsbånd hele?

Korsbåndet kan heller ikke hele sammen af sig selv. Er skaden udelukkende på forreste korsbånd, er det ikke nødvendigvis en god idé med operation, lige efter skaden er sket.

Hvor sidder forreste korsbånd?

Korsbånd er ledbånd, som findes inde i knæleddet. Funktionen er at støtte og stabilisere knæet. Der er to korsbånd, et forreste og et bageste. Det forreste korsbånd har som hovedfunktion at hindre, at skinnebenet glider frem i forhold til lårbenet.

Hvad koster en operation på en hund?

Kastration/Sterilisation

 • Kastration 0-,00 kr.
 • Kastration 10-,00 kr.
 • Kastration > ,00 kr.
 • Sterilisation 0-,00 kr.​
 • Sterilisation 10-,00 kr.
 • Sterilisation > ,00 kr.
 • Kontrol samt trådfjernelse efter operation. Gratis.

Kan man gå på et overrevet korsbånd?

Endeligt fastgøres det nye korsbånd til lårbensknoglen og skinnebensknoglen. Man starter typisk med at allerede dagen efter operationen, men aflaster benet den første tid ved hjælp af krykker. Særligt den første uge skal man være opmærksom på at begrænse hævelse af knæet og bør derfor ikke for meget omkring.

Hvor lang tid tager et overrevet korsbånd?

En skade på korsbåndet kræver i alle tilfælde et længerevarende genoptræningsforløb under vejledning af fysioterapeut. I træningen indgår stabilitetstræning og styrketræning af knæleddet. Du skal forvente et genoptræningsforløb på cirka 6 måneder, og efterfølgende er der behov for vedligeholdelsestræning af knæet.