:

Hvad er Spondylartritis?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er Spondylartritis?
  2. Hvad er en ankyloserende spondylitis?
  3. Hvad er Entesitis?
  4. Hvad er inflammatorisk artritis?
  5. Hvad er forskel på rygsøjlegigt og Morbus Bechterew?
  6. Er rygsøjlegigt en kronisk sygdom?
  7. Hvad er kronisk Sacroiliitis?
  8. Hvad er artritis uns?
  9. Er slidgigt en inflammatorisk sygdom?

Hvad er Spondylartritis?

Spondylartropati eller spondylartrit er betegnelsen for en gruppe kroniske gigtsygdomme, som har en række karakteristiske symptomer fælles. Sygdommene kan i vekslende grad udløse gigtbetændelse (inflammation) i led og sener på arme og ben samt i ryghvirvelsøjlen.

Hvad er en ankyloserende spondylitis?

Smerterne og stivheden i ryggen ved Bechterews sygdom, også kendt som ankyloserende spondylitis, opstår på grund af en inflammation i led og lednære dele af ryggen. Inflammationen skyldes en reaktion fra kroppens immunforsvar uden, at der er bakterier eller virus i vævene.

Hvad er Entesitis?

Juvenil SpA-ERA er en gruppe af kroniske betændelsessygdomme (gigtsygdomme), der sidder i led i sener og på sene-tilhæftningssteder (enthesitis) først og fremmest i benene men i visse tilfælde også i bækken og rygsøjle (sacroiliitis – smerter i ballerne og spondylitis – smerter i ryggen).

Hvad er inflammatorisk artritis?

Leddegigt - reumatoid artritis (RA) - er en kronisk ledsygdom af ukendt årsag. Der er typisk betændelser i led (inflammation af led), som kan ødelægge leddene. Sygdommen kan også give forandringer udenfor leddene.

Hvad er forskel på rygsøjlegigt og Morbus Bechterew?

Rygsøjlegigt også kaldet Morbus Bechterew er en kronisk inflammatorisk gigtsygdom. Der er tale om en gigtbetændelse uden bakterier. Betændelsen angriber for det meste de steder, hvor sener, ledbånd og ledkapsler hæfter på knoglerne, men også ledhinden inde i leddene kan blive ramt.

Er rygsøjlegigt en kronisk sygdom?

Rygsøjlegigt (Morbus Bechterew) er en kronisk sygdom, som viser sig som en betændelsestilstand i ryggen, bækkenled, brystben og sener, men kan også forekomme i andre led.

Hvad er kronisk Sacroiliitis?

Der er mange forskellige årsager til smerter i bækkenet. Nogle gange skyldes smerterne en betændelsestilstand i bækkenleddene. Oftest ses tilstanden i forbindelse med andre kroniske ryglidelser hvor der er betændelse i og omkring rygsøjlen.

Hvad er artritis uns?

Leddegigt - reumatoid artritis (RA) - er en kronisk ledsygdom af ukendt årsag. Der er typisk betændelser i led (inflammation af led), som kan ødelægge leddene. Sygdommen kan også give forandringer udenfor leddene.

Er slidgigt en inflammatorisk sygdom?

Nye forskningsresult​ater peger på, at slidgigt er en misvisende betegnelse, for artrose kommer ikke først og fremmest af slid, men snarere af en betændelsestilstand (inflammation) fx i knæleddet.