:

Hvad sker der rent kemisk under afladning?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad sker der rent kemisk under afladning?
  2. Hvordan dissekerede du et batteri?
  3. Kan man afgøre om batteriet er fladt?
  4. Hvad er et engangsbatteri?
  5. Skete der en fysisk forandring i batteriet?

Hvad sker der rent kemisk under afladning?

I hvile – afladet Pladerne er nu kemisk ens – der er næsten ingen spændingsforskel og der kan derfor ikke tappes mere strøm. Batteriet tager skade af at stå i afladet tilstand, jo længere tid, desto større skade.. Denne skade kaldes sulfatering og går hurtigere jo højere temperaturen er på batteriet.

Hvordan dissekerede du et batteri?

  • Holdet fra Princeton University dissekerede adskillige batterier, som var på forskellige stadier af afladning, og undersøgte derefter indeholdet af dem under et mikroskop. De opdagede, at når batteriet var ved at blive fladt, skete der en fysisk, såvel som kemisk, forandring i batteriet.

Kan man afgøre om batteriet er fladt?

  • Nu kan man med en helt enkel test afgøre om batteriet er fladt eller ej: Man lader batteriet falde ned imod en hård overflade, og de flade batterier hopper. Denne teori er blevet mødt med temmelig meget skepsis, og mange har påstået, at den overhovedet ikke har et videnskabligt grundlag. Men nu er sagen afgjort.

Hvad er et engangsbatteri?

  • De fleste engangsbatterier består af to kamre. Det ene er en positiv elektrode (katode), som indeholder mangandioxid. Det andet er en negativ elektrode (anode), som indeholder zink i en geléagtig opløsning og kaliumhydroxid, som er det strømbærende stof.

Skete der en fysisk forandring i batteriet?

  • De opdagede, at når batteriet var ved at blive fladt, skete der en fysisk, såvel som kemisk, forandring i batteriet. Zinkdioxid formes omkring zinkpartiklerne i den geléagtige opløsning, hvilket langsomt gør opløsningen hård - nærmest som ler, der bliver til keramik.