:

Hvor tæt på mennesker i horisontal afstand må du flyve med en drone i underkategori a2?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor tæt på mennesker i horisontal afstand må du flyve med en drone i underkategori a2?
  2. Hvordan holder du øje med din drone?
  3. Hvad er reglerne for din drone?
  4. Kan din drone have et C-mærke?
  5. Hvad er det nye system for dronepiloter?

Hvor tæt på mennesker i horisontal afstand må du flyve med en drone i underkategori a2?

Du IKKE overflyve personer og skal holde 30 meters sikkerhedsafstand. Dog dog flyve indenfor 5 meter fra personer, hvis dronen har en aktiveret lavhastighedsfunktion. Dronen må IKKE komme uden for din synsvidde. Du maksimalt flyve 120 meter over terræn.

Hvordan holder du øje med din drone?

  • Denne regel er til for at sikre, at din drone ikke kolliderer med eksempelvis helikoptere, sportsfly eller passagerfly i luftrummet. Det er derfor vigtigt, at du hele tiden holder øje med din flyvehøjde i den applikation, du bruger med din drone, under enhver flyvning.

Hvad er reglerne for din drone?

  • Når du har identificeret din drones C-klasse, så får du tildelt nogle regler for din drone. Der er tre forskellige sæt regler i den åbne kategori nemlig; A1, A2 og A3. Er din drone klasse C0-1, skal du flyve efter A1, er din drone C2, skal du flyve efter A2, eller er din drone C3 skal du flyve efter A3.

Kan din drone have et C-mærke?

  • Alle droner der sælges fra 2023 kan have påført et C-mærke. Når du har identificeret din drones C-klasse, så får du tildelt nogle regler for din drone. Der er tre forskellige sæt regler i den åbne kategori nemlig; A1, A2 og A3.

Hvad er det nye system for dronepiloter?

  • De fleste fjernpiloter (Trafikstyrelsens ord for dronepiloter) får kun behov for at flyve i den åbne kategori - og det er kun den åbne kategori, som vi tager udgangspunkt i her. Det nye EU-system består af masse “kasser”. Hver af disse kasser har sine helt egne regler ift. afstande til mennesker og kompetencekrav.