:

Hvad kan slå græs ihjel?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad kan slå græs ihjel?
 2. Hvorfor gror græsset ikke?
 3. Hvornår kan man tillade sig at slå græs?
 4. Hvor lang tid er græs om at komme op?
 5. Hvordan planerer man?
 6. Er græsplænen sund?
 7. Hvorfor bør du efterså græsplæne?
 8. Hvordan fjerner du græsafklippet?

Hvad kan slå græs ihjel?

Det kan du gøre på tre forskellige måder. Du kan bruge gift, du kan fræse græsset ned ad flere omgange, eller du kan fjerne det ved hjælp af en græstørv skærer eller gravemaskine. Gift er selvfølgelig en sikker måde at slå græsset ihjel på, men efterhånden ikke så politisk korrekt.

Hvorfor gror græsset ikke?

De mest almindelige er: At græsset mistrives, fordi du klipper det for kort. At jorden mangler næringsstoffer og i sjældne tilfælde kalk. At jorden er for hårdt pakket sammen, så regnvandet ikke kan løbe væk.

Hvornår kan man tillade sig at slå græs?

I princippet du slå græs hvornår på døgnet, det passer dig, for der er ingen love, der forbyder græsslåning i bestemte tidsrum. Nogle grundejerforeninger har dog lavet regler for, hvornår man må støje og fx slå græs, men de har ingen sanktionsmuligheder, hvis reglerne brydes.

Hvor lang tid er græs om at komme op?

Man må dog forvente at skulle vente et sted mellem 1-4 uger, før man kan se de første grønne spirer i den blotte jord. Når først græsset så småt er begyndt at spire, går det som regel hurtigt derfra, og inden man får set sig om, har man en ny grøn græsplæne.

Hvordan planerer man?

Guide: Sådan gør du - Planering af ujævn græsplæne

 1. Udjævning af mindre områder på plænen. ...
 2. Planering af ujævn græsplæne med muld, rive og skovl. ...
 3. Tromle en ujævn græsplæne. ...
 4. Læg topdressing på det øverste lag. ...
 5. Udjævning af hele græsplænen kræver specialmaskiner. ...
 6. Ujævn eller hullet græsplæn.

Er græsplænen sund?

 • En helt basal forudsætning for en stærk og sund græsplæne er, at rødderne kan ånde. Det er noget, mange ikke tænker på, og derfor lider en god del plæner nærmest kvælningsdøden. Med tiden ophober der sig naturligt en ”uld” af dødt plantemateriale mellem græsstråene.

Hvorfor bør du efterså græsplæne?

 • Eftersåning er et af de vigtigste redskaber til at redde en kedelig græsplæne, eller bibeholde en allerede flot græsplæne. Du bør efterså og pleje din græsplæne fordi: Mos og ukrudt trives bedre i plæner, hvor der ikke er nok græsplanter til at udnytte jordens næring. Sygdomme som eksempelvis sneskimmel trives i plæner af dårlig kvalitet og plæner ...

Hvordan fjerner du græsafklippet?

 • Særligt ved bio-klip, hvor græsafklippet ikke fjernes, kan rødderne med tiden få svært ved at ånde. Her er du nødt til at fjerne det kvælende lag plantemateriale med enten hånd- eller maskinkraft. Det kan se meget voldsomt ud, når vertikalskæren har været i gang.