:

Hvor meget mørk chokolade kan en hund tåle?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor meget mørk chokolade kan en hund tåle?
 2. Kan hunde tåle mælkechokolade?
 3. Hvad gør man hvis ens hund har spist chokolade?
 4. Kan hunde tåle lys chokolade?
 5. Hvad må hunde ikke spise?
 6. Kan hunde ikke spise løg og hvidløg?
 7. Kan din hund spise nødder?
 8. Har din hund spist meget gærdej?

Hvor meget mørk chokolade kan en hund tåle?

Der er en tommelfingerregel, som siger at forgiftning opstår ved 3 g mørk chokolade pr. kg hund. En 20 kg's hund som spiser 125 g mørk chokolade vil opleve forgiftningssymptomer der kan være letale. Den skal spise 10 gange så meget (1250 g) af mælkechokoladen for at få samme symptomer!

Kan hunde tåle mælkechokolade?

Mælkechokolade indeholder en relativ lille mængde teobromin (ca. 2 mg/g), men kan også være dødeligt, hvis en lille hund æder en stor mængde.

Hvad gør man hvis ens hund har spist chokolade?

25 gram chokolade kan være nok til at forgifte en hund på 20 kg. Den sædvanlige behandling for theobrominforgiftning er at provokere opkast indenfor to timer af indtagelsen af chokoladen. Hvis du er bekymret for, at din hund har spist en stor mængde chokolade, skal du ikke tøve med at ringe til din dyrlæge.

Kan hunde tåle lys chokolade?

Hvis hunden har spist store mængder chokolade, eller hvis den udviser symptomer på forgiftning, skal den behandles. I de første 4 timer er der stadig chokolade i mavesækken. Derfor giver dyrlægen hunden noget medicin (apomorfin), der får den til at kaste op.

Hvad må hunde ikke spise?

 • Hvad må hunde ikke spise? Drikke- eller fødevare Potentiel effekt på hunden Alkohol Forgiftning, koma eller endda døden Avocado (både planten og frugten) Opkast og diarre Ben fra fjerkræ eller fisk Forstoppelse eller sønderrivning af hund ... Chokolade, kaffe, te og koffein Opkast og diarre samt påvirkning af hjer ... ...

Kan hunde ikke spise løg og hvidløg?

 • Det kommer måske som en overraskelse for nogen, at hunde ikke må spise løg og hvidløg. De 2 typer løg kan forårsage blodmangel og vejrtrækningsproblemer, da de indeholder et stof, der kan ødelægge hundens røde blodlegemer.

Kan din hund spise nødder?

 • Man ved dog, at nogle hunde kan blive meget syge og endda dø af ganske få rosiner, mens andre kan spise dem hele livet uden at blive syge. Nødder, herunder især valnødder og macadamianødder, er meget giftige for din hund. Symptomerne, på at din hund har spist nødder, vil vise sig inden for 12 timer.

Har din hund spist meget gærdej?

 • Har din hund spist meget gærdej, kan dens tarme bliver drejet rundt, hvilket vil resulterer i voldsomme mavesmerter, krampe, diarré og opkast. I værste fald kan det ende med en akutoperation. Æblekerner, kirsebærsten, blommekerner og abrikossten indeholder giftstoffet cyanid, der er ekstremt giftigt i store mængder.